Contract semnat! BMW Group şi Daimler AG lansează cooperarea pe termen lung pentru condus autonom

(update 04.07.2019) BMW Group şi Daimler AG au lansat cooperarea în condusul autonom: reprezentanţii celor două companii au semnat acordul pentru cooperare strategică pe termen lung, care se va concentra pe dezvoltarea în comun a tehnologiilor de generaţie viitoare pentru sistemele de asistare a condusului, condus automatizat pe autostrăzi şi parcat autonom (toate la Nivel 4 SAE). Lansarea pe piaţă în automobile de serie este programată pentru anul 2024!

În plus, sunt planificate discuţii viitoare pentru extinderea cooperării la niveluri mai mari de automatizare în zonele urbane şi centrele oraşelor. Acest lucru subliniază abordarea pe termen lung şi de durată, care se va extinde pentru a cuprinde o platformă scalabilă pentru condus autonom.

Cooperarea non-exclusivă este deschisă şi pentru alţi producători de echipamente originale (OEM) şi parteneri tehnologici, rezultatul fiind făcut disponibil şi pentru alţi OEM sub licenţă.

Un obiectiv principal este lansarea rapidă a tehnologiei pe piaţă, care este de aşteptat să apară în sistemele automobilelor pentru clienţii privaţi cu începere din 2024. Fiecare dintre cele două companii va implementa tehnologiile în mod independent în propriile automobile de serie.

Cooperarea va însemna că peste 1.200 de specialişti vor lucra împreună, deseori în echipe mixte. Aceştia se vor afla în locaţii diferite, inclusiv la Centrul pentru Condus Autonom al BMW Group de la Unterschleissheim, în apropiere de München, La Centrul Tehnologic Mercedes-Benz (MTC) din Sindelfingen şi la Centrul de Tehnologie şi Testare Daimler din Immendingen. Eforturile se vor concentra pe dezvoltarea unei arhitecturi scalabile pentru sistemele de asistare a condusului, inclusiv senzori, precum şi centre comune de date pentru stocarea, administrarea şi procesarea datelor, dar şi dezvoltarea de funcţii şi software.

Alături de Aptiv, Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, HERE, Infineon, Intel şi Volkswagen, BMW Group şi Daimler au publicat un raport intitulat “Safety First for Automated Driving” (click pentru a citi). Pe lângă acoperirea tuturor metodelor de siguranţă relevante pentru condus autonom Nivel 3/4 SAE, raportul introduce un sistem de trasabilitate, care se extinde de la obiectivul principal – să fie mai sigur decât conducătorul mediu – până la obiectivele individuale de siguranţă ale diferitelor componente. Raportul a fost publicat la 2 iulie 2019.


(28.02.2019) Vor avea succes mai mare împreună decât de unii singuri. Un nou parteneriat BMW Group şi Daimler AG

BMW Group şi Daimler AG îşi unesc forţele în domeniul condusului autonom. Iniţial, accentul se va pune pe evoluţia dezvoltării tehnologiilor de generaţie viitoare pentru sisteme de asistare a condusului, a condusului automatizat pe autostrăzi şi a funcţiilor de parcare (până la Level 4).

Cele două companii au semnat un memorandum pentru dezvoltarea în comun a acestor tehnologii care este cheia mobilităţii viitorului.

BMW Group şi Daimler AG văd acest parteneriat ca o colaborare strategică pe termen lung şi îşi propun ca tehnologia de nivel următor să devină disponibile la scară largă până la jumătatea deceniului următor.

“Pe măsură ce continuăm să ne urmărim strategia, combinăm competenţa a doi lideri tehnologici. La BMW Group, parteneriatele pe termen lung într-o platformă flexibilă, scalabilă şi non-exclusivă sunt fundamentale pentru evoluţia industrializării condusului autonom. Combinând competenţa principală a celor două companii, vom spori puterea noastră de inovaţie şi vom accelera răspândirea acestei tehnologii”, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare.

Ola Källenius (viitorul şef Daimler AG), membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi responsabil pentru cercetarea concernului şi dezvoltarea Mercedes-Benz Cars, a declarat:

“Condusul autonom este una dintre cele mai revoluţionare tendinţe pentru noi în prezent, iar întregul Daimler Group lucrează foarte mult la acest aspect. Ca întotdeauna la Daimler, prioritatea noastră principală este siguranţa. În loc de soluţii individuale şi independente, dorim să dezvoltăm un sistem global solid care să ofere clienţilor o valoare adăugată vizibilă. Colaborând cu partenerii potriviţi, vrem să facem progrese semnificative în îmbunătăţirea performanţei acestei tehnologii şi să o aducem în siguranţă pe şosele”.

Vezi şi: (video) BMW Group şi Daimler AG anunţă investirea a peste un miliard de euro într-un furnizor de servicii de mobilitate comune

https://narando.com/widget?r=wq7px26d6zfb45tmgtk5q2gf&fg_color=72170c

Cooperarea planificată oferă BMW Group şi Daimler AG o serie de avantaje evidente: abilităţile şi experienţa partenerilor individuali şi arhitectura scalabilă vor accelera şi vor eficientiza dezvoltarea generaţiilor viitoare de tehnologie. Pe lângă sinergii, noile tehnologii vor ajunge mai rapid în piaţă, cu cicluri de inovaţie mai scurte. Pentru ambele companii, siguranţa pasagerilor automobilelor şi a altor participanţi la trafic este de o importanţă majoră şi un motiv-cheie pentru a face fiabilitatea sistemelor un criteriu important pentru colaborare. Cei doi parteneri continuă să-şi urmărească obiectivul de a fi cei care stabilesc ritmul în dezvoltare.

Proiectele comune de dezvoltare vor fi realizate printr-o arhitectură scalabilă care să acopere mai multe etape de automatizare, cu Level 3 şi Level 4 care să permită condusul autonom pe autostrăzi. În plus, cei doi parteneri intenţionează să discute posibilitatea extinderii colaborării lor pentru a acoperi niveluri mai ridicate de automatizare, atât pe autostrăzi, cât şi în zonele urbane. Aceste considerente subliniază caracterul durabil şi pe termen lung al cooperării, care include obiectivul de a crea o platformă scalabilă pentru condusul autonom.

Dezvoltarea tehnologiilor de generaţie curentă şi colaborările în curs ale celor două companii nu vor fi afectate şi vor continua ca şi până acum. De asemenea, BMW Group şi Daimler AG vor explora parteneriate suplimentare cu alte companii de tehnologie şi producători de automobile care ar putea contribui la succesul platformei.


Condusul autonom la BMW Group

BMW Group lucrează la condusul automatizat încă din 2006 şi a pus bazele unei platforme non-exclusive, împreună cu specialişti în tehnologie, furnizori şi producători de echipamente originale, pentru a o duce la maturizare în vederea producţiei de serie. Din 2017, lucrările în acest domeniu au fost consolidate la Campusul pentru Condus Autonom din Unterschleissheim, la nord de München, iar industrializarea şi scalabilitatea tehnologiei se dezvoltă cu sprijinul partenerilor. Dezvoltarea de software nou este folosită la Campus pentru a accelera dezvoltarea platformei şi pentru a stabili noi standarde în domeniu.

În întreaga lume, peste 70 de automobile de test încearcă tehnologia de ultimă oră. Ele colectează date pentru a îmbunătăţi învăţarea mecanică cu ajutorul inteligenţei artificiale prin simulări şi testează noile funcţii Level 2-5 pe şosele. Generaţia tehnologiilor care se află în curs de dezvoltare va intra în producţia de serie ca automatizare Level 3 în 2021 odată cu BMW iNEXT şi ca Level 4 pentru proiecte-pilot.

Condusul autonom la Daimler AG

Daimler AG lucrează la proiectele de dezvoltare de serie nu numai pentru automobilele Level 3 specifice, ci şi pentru Level 4 şi Level 5. Lider de mult timp în sistemele de siguranţă activă, compania şi-a programat sistemele în mare parte intern încă de la început.

2019 va însemna lansarea la San José, în Silicon Valley, a primului său program-pilot, cu Bosch, pentru automobile (Level 4/5) în medii urbane. Acesta va fi următoarea etapă în cadrul cooperării existente între cei doi parteneri, iar cooperarea va continua conform planului.

La începutul următorului deceniu, Daimler va aduce pe piaţă nu numai automobile foarte automatizate (Level 3), ci şi maşini complet automatizate (Level 4/5). Este singurul OEM din lume care este atât de bine poziţionat pentru a aplica condusul autonom în orice context relevant, de la automobile şi autoutilitare până la autobuze şi camioane, şi, prin urmare, se bazează pe soluţii scalabile pentru a oferi condus automatizat.

Vezi şi: Greutăţile îi apropie? Daimler AG şi BMW Group s-ar gândi la un parteneriat tehnologic

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/