(video) Auto Guangzhou 2021: Premieră – Noul Ford Equator Sport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford Equator este un SUV cu până la şapte locuri (vezi detalii despre el spre final de articol) care a fost creat special pentru piaţa chineză şi care a devenit o alternativă pentru Explorer. În statul asiatic preţul îi începe de la 26.000 de dolari, faţă de 48 de mii cât se cere minim pentru un Explorer!

Cumpărătorilor le-a plăcut noul venit, motiv pentru care câte 2.000 de maşini sunt livrate lunar! Iar acum Equator are un frate mai mic: Equator Sport a fost prezentat la Salonul Auto de la Guangzhou.

Caracteristici cheie:

  • Are un interior strict cu cinci locuri. Ampatamentul îi este redus cu 139 mm (până la 2.726 mm), iar lungimea totală este redusă cu 275 mm (până la 4.630 mm). În plus, crossoverul a devenit cu 49 mm mai scund (1.706 mm). Adică, acest Equator Sport este chiar mai compact decât cunoscutul Ford Edge.
  • Partea din spate a caroseriei este complet nouă. Unghiul de înclinare a lunetei este mai mare. Masca frontală a fost, de asemenea, schimbată: există noi faruri, lumini de zi și o grilă a radiatorului. Jantele măsoară 20 de inci.
  • Aceeași abordare este și în designul interior. Din punct de vedere arhitectural, totul ca în fratele mai mare: două monitoare sub o singură sticlă, un tunel central pe două nivele, un levier rotativ al cutiei de viteze. Totuşi, diferită este planşa de bord: locaţia tastelor a fost schimbată și chiar și panourile ușilor au propriul design.
  • Dintre echipament fac parte un acoperiș panoramic, un sistem de camere cu vedere la 360 de grade , cruise control adaptiv Co-Pilot360 cu o cameră și un radar, etc.
  • În cele din urmă, noul Equator Sport diferă de fratele mai mare prin sistemul de propulsie: are un benzinar turbo Ecoboost cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (170 CP, 260 Nm), cuplat la o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje umede. Tracțiunea este doar pe puntea din faţă.

Modelul va fi produs la întreprinderea comună JMC-Ford şi deocamdată doar pentru piaţa din China. Startul vânzărilor este programat pentru primul trimestru al anului 2022. Preţul de start ar trebui să fie în jurul a 20.000 de dolari!


Câteva detalii şi despre originalul Ford Equator:

  • Modelul a fost prezentat în aprilie 2021 la Salonul Auto de la Shanghai.
  • Din punct de vedere tehnic este unificat cu Ford Edge Plus: are aceeași platformă cu un motor montat transversal și tracțiunea principală pe puntea din faţă. Ampatamentul îi este mai mare cu 15 mm (până la 2.865 mm), iar corpul îi e complet original. În lungime are 4.905 mm, în lățime – 1.930 mm, iar în înălțime – 1.755 mm.
  • Versiunea de bază are cinci locuri pentru pasageri, dar accentul principal este pus pe opțiunile cu trei rânduri de scaune, cu șapte sau șase locuri. Designul interior este asemănător cu al modelului Edge Plus: pe panoul frontal sub o singură sticlă există două monitoare, iar controlul cutiei de viteze se face printr-un levier rotativ.
  • Singurul motor valabil este un benzinar turbo 2.0 EcoBoost (224 CP/360 Nm), cuplat la o cutie de viteze preselectivă robotizată cu şase trepte.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/