(video) Prin off-road şi noroi, cu Rimac Nevera s-a dat startul construcției noului campus al companiei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rimac a început construcția unui campus de ultimă generaţie, acasă în Zagreb (Croaţia), la 16 km de capitală, acolo unde îşi va avea şi noul sediu central global. Investițiile se vor ridica la peste 200 de milioane de euro.

Amploarea și ambiția noului campus Rimac sunt vaste, ceea ce îl face una dintre cele mai mari unități combinate de cercetare, dezvoltare și producție din Europa, nu doar din industria auto!

Servind drept bază internațională a companiei, noul complex de ultimă generație va permite Rimac să treacă de la proiecte de prototip și de volum mai mic la producția de volum mare a sistemelor sale de propulsie și baterii electrice de înaltă performanță pentru multe companii auto globale. 

În același timp, campusul va servi drept bază de producție pentru toate viitoarele modele Rimac și componentele lor cheie, inclusiv noul Rimac Nevera. Construcţiile au loc pe o suprafaţă de 100.000 m2, în timp ce încăperile propriu-zise vor avea 200.000 m2.

Pe lângă clădirea principală, pe teritoriul campusului se va găsi o pistă de teste, un muzeu, ateliere de design, inginerie, producție și testare. Clădirile uimitoare și verdeața au fost armonizate cu atenție de celebrul birou de arhitectură croat 3LHD. Campusul va prezenta, de asemenea, filozofia mărcii și atenția la detalii, cu o listă lungă de dorințe pentru a-și asigura viitorul, după finalizarea programată în 2023.

Având în vedere ritmul rapid de creștere al companiei, campusul a fost, de asemenea, conceput astfel încât să poată fi extins în timp, în același timp integrându-se perfect cu mediul său natural. Pe termen lung, va găzdui peste 2.500 de angajați și unități de producție substanțiale – cu mult peste dublul efectivului actual.

Bineînțeles, în conformitate cu concentrarea mărcii pe design izbitor, inovație și durabilitate, noul complex va conține multe caracteristici inteligente și unice. Printre acestea se numără o „mlaștină” urbană și pajiști (35% din teren va fi acoperit cu vegetație), plus o grădină pe acoperiș, un centru de comandă, camere VR și câteva săli de proiect extrem de secrete. Un showroom de personalizare de ultimă generație, un muzeu, plus un bar și un spațiu de vânzare cu amănuntul vor fi de asemenea prezente în noul campus.

Conceput pentru a oferi un mediu de lucru ideal pentru forța de muncă diversificată la nivel internațional, Mate Rimac s-a asigurat că noua casă a companiei întruchipează nu doar caracterul mărcii, ci și pe cel al oamenilor săi. Prin urmare, spațiile au fost rafinate pentru a fi prietenoase, deschise și calde, cu mai mult decât un indiciu de emoție și intrigă. În același timp, potrivit statutului de tehnologie de vârf al companiei, va fi contemporan, plin de lumină și inspirat de mediul său natural.

Una dintre valorile Rimac se concentrează pe bunăstarea și învățarea angajaților. Ca urmare, în plan au fost încorporate o sală de jocuri, o sală de sport și un centru de antrenament, un restaurant și chiar o grădiniță și o fermă de animale. La fel și un auditoriu, o sală de conferințe și săli de educație.

Nu vor fi ziduri sau garduri – toată lumea este invitată să viziteze, să se bucure de campus și să se amestece cu angajații Rimac – 100% va fi deschis tuturor!

Pentru a marca startul lucrărilor, dar şi faza finală a procesului de dezvoltare a modelului Nevera, un exemplar al hipercarului electric a fost scos în off-road, după care s-a intrat cu el pe poligonul de construcție. Este vorba despre un prototip care a fost ulterior distrus ca parte a programului său global de omologare în cadrul testelor de impact.

Acest exemplar special a fost prima mașină pre-serie, fabricată la începutul anului 2021 și folosită pentru diverse teste pe circuit și rutiere, dar și pentru călătoriile clienților și jurnaliștilor, evenimente exclusive la nivel mondial și multe altele.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/