in ,

(foto) Care e situaţia pe drumurile din ţară şi câte tone de material antiderapant au fost împrăștiate deşi a nins slab

La fel ca şi rutina zilnică a unui om, şi vremea de afară se schimbă practic la fiecare minut. Ninsoarea prognozată de meteorologi mai devreme în această săptămână pentru acest weekend cam întârzie să apară pe întreg teritoriul ţării, deşi la nord a fost surprinsă în această dimineaţă o cantitate destul de generoasă de zăpadă care acoperise pământul.

(video) La Soroca zăpada a acoperit drumurile naționale. Cum se circulă în nordul țării

Dacă anterior ni s-a spus să fim pregătiţi de o ninsoare moderată, la această oră, din cauza temperaturilor peste 0 grade Celsius, pe întreg teritoriul ţării se atestă precipitaţii slabe sub formă de ninsoare şi lapoviţă, ceea ce fac carosabilele doar umede. Totuşi, pe timp de noapte cifrele vor coborî în termometre şi există risc de formare a lunecuşului.

meteo 28 decembrie 2019 0 meteo 28 decembrie 2019 1

Iată ce declară cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor într-un raport despre intervenţiile făcute din seara zilei de ieri şi până în această dimineaţă. Deşi nu a nins în toată regula, dar umezeala de pe drumurile din nordul Moldovei s-a transformat în lunecuş, drumarii au utilizat 545.8 tone de material antiderapant!

Iată care este starea drumurilor din ţară la momentul de faţă, văzută prin intermediul camerelor ASD: