Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

(update 06.01.2017) Toți conducătorii auto care întâmpină probleme din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pot contacta 24/24 Administrația de Stat a Drumurilor la numărul de telefon +373 22748961. Drumarii vor încerca să rezolve problema anunţată.

(update) Contactată de AutoBlog.MD, un reprezentant al Administraţiei de Stat a Drumurilor a explicat de ce unele camere video afişează imagini de acum câteva luni.

“Camerele la moment nu sunt în funcțiune din motiv că sunt plasate la stațiile de alimentare PECO. La moment stațiile în cauză sunt în reparație, respectiv curentul electric este deconectat. Ele vor reveni în funcțiune în timpul apropiat”.

Autorităţile de la Chişinău s-au gândit să pună la dispoziţia tuturor şoferilor un instrument util, atât în perioada rece a anului, cât şi în alte anotimpuri. Este vorba despre un portal informativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, care redă prin peste 40 de camere de supraveghere amplasate în mare parte la staţiile PECO, situaţia de pe carosabil.

snowy-road-trees-winter-nature-1920x1080

Acum, în perioada sărbătorilor, dacă aveţi de gând să plecaţi în satul de baştină, la rude sau la părinţi, puteţi urmări preventiv dacă traseul pe care vă veţi deplasa este curăţit de zăpadă ori dacă există vreun impediment.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să accesaţi site-ul asd.md şi să selectaţi secţiunea din partea stânga-jos “Camere video”. Odată ce aţi apăsat pe link vi se va deschide o hartă interactivă a Republicii Moldova cu simboluri care arată amplasarea camerelor de supraveghere.

123

În continuare, alegeţi locaţia necesară şi puteţi vedea situaţia în imagini de tip captură-video. Potrivit calculelor, imaginile sunt reînnoite o dată la jumătate de oră (nu este în timp real, dar cât de cât).

Cmentariile sunt închise