Şeful Porsche anunţă oficial un nou model electric de lux

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dintr-o poziție de forță, Porsche continuă să prospere: producătorul de mașini sport din Stuttgart beneficiază de tendințele cererii globale pentru vehicule de lux exclusive și electrificate. Pentru întregul an 2022, compania vizează venituri în intervalul a aproximativ 38-39 de miliarde de euro și o rentabilitate a vânzărilor de aproximativ 17-18%.

În același timp, Porsche continuă să se concentreze pe produse de înaltă calitate și exclusive, electromobilitate și durabilitate, combinând istoria bogată și ADN-ul sportului cu motor cu viitorul, redefinind conceptul de lux modern.

În cadrul evenimentului Capital Markets Day 2022 s-a anunţat despre viziune, dar şi despre un nou viitor model în gamă!

Pe termen mediu, germanii intenționează să extindă portofoliul de produse atractive cu un nou model SUV, complet electric, care va juca în eşalonul de top, adică în segmentul de lux! Respectiv, va exista din câte se pare un model mai mare şi mai luxos decât actualul Cayenne!

„Porsche este un brand de lux global și emblematic. Suntem 100% mașini sport și 100% lux. În calitate de producător exclusiv de mașini sport, care beneficiază de economiile de scară din cooperarea noastră cu Grupul Volkswagen, suntem în punctul favorabil al industriei auto de lux. Acest lucru are ca rezultat oportunități de creștere structurală pentru noi.

Cu o pasiune pentru design, performanță și cea mai înaltă calitate, Porsche îndeplinește visele fanilor de mașini sport din întreaga lume mai mult ca niciodată. Planificăm să adăugăm un nou model SUV de lux, integral electric, la portofoliul nostru atractiv, care va ieşi din linia de producţie din Leipzig. 

Acest lucru ne va extinde și mai mult poziția în segmentul auto de lux. Vizăm în special segmentele cu marje mai mari și ne propunem să profităm de noi oportunități de vânzare în acest fel.”

Oliver Blume, președintele Comitetului Executiv al Porsche AG

Potrivit studiilor experților, piața de mașini de lux este de așteptat să înregistreze o creștere puternică în următorii ani, vehiculele electrice cu baterie (BEV) și vehiculele utilitare sport (SUV) fiind în special principalii factori de creștere. Porsche este astfel activă pe segmente de piață care indică un potențial de creștere semnificativ pentru viitor.

Pe tot globul, compania este bine poziționată: Europa, America de Nord și China contribuie aproximativ în mod egal la livrările totale. Pentru viitor, Porsche anticipează că clientela sa va include clienți mai tineri și mai eterogene din generația următoare. În același timp, este probabil să crească proporția femeilor din acest grup de clienți. Pe lângă Europa și regiunea Asia-Pacific, producătorul de mașini sport se concentrează în primul rând pe SUA și pe piețele emergente pentru expansiunea sa geografică.

Porsche își stabilește obiective deosebit de ambițioase precum o rentabilitate a vânzărilor de peste 20%, inclusiv ambiția ca peste 80% din vehiculele sale livrate în 2030 să fie electrice. Următoarea etapă pe această cale va fi lansarea pe piață a noului Macan complet electric, iar până la jumătatea deceniului familia 718 va fi transferată exclusiv în formă electrică.

În plus, ambiția Porsche este de a lucra în direcția unui lanț valoric net neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2030, inclusiv o fază de utilizare net neutră pentru viitoarele modele BEV. În acest scop, Porsche conduce sistematic proiecte de viitor.

Cmentariile sunt închise