(foto) Toyota va prezenta la Salonul Auto de la Geneva noile Corolla GR SPORT şi Corolla TREK

0

Compania Toyota va fi prezentă din nou la Salonul Auto de la Geneva, iar printre maşinile pe care le va demonstra public pe stand va avea şi cel puţin două noutăţi.

Cele anunţate astăzi se numesc Corolla GR SPORT şi Corolla TREK, versiuni speciale sau mai degrabă nişte nivele de echipare noi pentru modelul în caroserie hatchback/break şi break respectiv.

Ca urmare a lansării cu succes a noii generaţii Corolla la începutul acestui an, maşină lăudată pentru aspectul său dinamic și capabilități de conducere avansate, Toyota a decis să-i facă o versiune sport numită Corolla GR SPORT, care conţine unele dotări realizate în colaborare cu divizia TOYOTA GAZOO Racing.

După introducerea modelului Yaris GR SPORT la Salonul Auto de la Paris, Corolla GR SPORT este al doilea care se alătură acestei game de maşini dedicate pieţei europene. Disponibil atât într-o caroserie Hatchback, cât şi Touring Sports, modelul special va putea fi ales cu una din cele două unităţi de propulsie hibride cu motor de bază de 1.8 litri sau de 2.0 litri.

Această versiune specială, bazată pe nivelele de echipare medii şi superioare ale noii generaţii Corolla, aduce şi elemente stilistice unice, inclusiv o nouă grilă frontală cu finisaj cromat închis, noi praguri laterale și un difuzor spate. La acestea se adaugă un set de jante din aliaj de 18 inci, geamuri posterioare fumurii, lămpi anti ceaţă, faruri LED şi o culoare exterioară Dynamic Grey cu execuţie bi-ton.

În habitaclu ni se spune că există instalate două scaune sport specifice modelului, tapiţate cu un material textil de culoare neagră şi cu inserţii similare pielii, în timp ce opţional se poate opta pentru o tapiţerie completă cu piele. În plus există cusături contrastante de culoare neagră şi roşie pe bord, volan şi levierul cutiei de viteze.

Vezi şi: (video) Premieră în Japonia: Noua Toyota Corolla Sport, cu tracţiune integrală, costă puţin peste 20000 de euro

La rândul său, Corolla TREK, disponibilă doar ca model în caroserie Touring Sports şi cu aceleaşi unităţi hibride de propulsie, reflectă popularitatea în creștere a maşinilor de tip crossover.

Automobilul a fost proiectat pentru acei oameni care se bucură des de stiluri de viață activă și preocupări în aer liber, în colaborare cu producătorul american de biciclete Trek Bicycle. Acest parteneriat reunește două branduri care au valori de mediu similare pentru a oferi soluții de mobilitate complementare.

Corolla TREK se deosebeşte de un break obişnuit în primul rând printr-o gardă la sol care este mai mare cu 20 de mm, ceea ce constituie un avantaj deosebit! În rest se bazează pe nivelul de echipare mediu al modelului, la care se adaugă elemente unice în stilul unui vehicul cross, inclusiv bare de protecţie cu inserţii robuste, jante din aliaj unice de 17 inci, geamuri posterioare fumurii, lămpi anti ceaţă şi faruri LED.

La bord, Corolla TREK este echipată cu un sistem multimedia cu ecran de 7 inci, o tapiţerie textilă în două tonuri pentru scaune și elemente decorative din lemn.

Noua Corolla TREK va fi scoasă la vânzare din august 2019, în timp ce Corolla GR Sport abia din ianuarie 2020.

Vezi şi: (video) Noul sedan Toyota Corolla poate fi precomandat în Moldova începând de astăzi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata