(video) AutoBlog.MD: Prima întâlnire cu noul Toyota Prius la Chicago Auto Show

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a avut o oportunitate deosebită de a vizita ediţia din acest an a Salonului Auto de la Chicago, despre care se spune că este cel mai mare și mai longeviv show auto al națiunii americane, cu mai mult de 93.000 de metri pătrați de spațiu de expunere. Acolo am avut un prim contact cu mai multe maşini noi şi interesante, a căror prezenţă în Republica Moldova într-un viitor apropiat este foarte probabilă!

Reportajele efectuate în SUA au fost posibile mulțumită partenerilor:

Pentru prima dată avem ocazia să vedem noul Prius pe viu. Modelul are şanse să revină în Moldova prin canal oficial de vânzări, dar până atunci, când îl vom lua la test, iată primele impresii. Potrivit Toyota, scopul a fost să creeze o mașină pe care proprietarii să o iubească și să o conducă în continuare.

Doar priviţi cât de mult i-a fost “turtită” partea superioară şi cât de înclinat este acum parbrizul. Iată pentru comparație cu generaţiile precedente cât de mult a fost înclinat. Comparativ cu generaţia anterioră este mai scurt şi mai scund, dar e mai lat şi cu un ampatament mai mare.

Toyota a pus noul Prius pe a doua generaţie a platformei TNGA-C, care reduce greutatea și crește rigiditatea. Un centru de greutate mai jos este atins prin optimizarea amplasării bateriei și a rezervorului de combustibil. Sub capotă poate avea două motorizări hibride şi una plug-in hybrid, aceasta din urmă fiind singura care va fi disponibilă pe piaţa UE. Un mic motor electric posterior poate asigura un simplu sistem de tracţiune integrală (opţional).

În interior, poziţia pe scaun este mai joasă, în câmpul vizual al şoferului este un monitor de 7.0 inchi, iar central este un monitor de 12.3 inchi. Încă un ecran este integrat în oglinda retrovizoare, în premieră. Cabina este vădit mai spațioasă datorită reconfigurării planşei de bord şi a unui acoperiş cu două secţiuni de sticlă. Pasagerii de pe bancheta din spate se vor simţi mai confortabil. Calitatea materialelor utilizate este mai bună.

Dar tu, pentru ce motorizare ai opta dacă ţi-ai lua noul Prius?

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise