(video) Premieră europeană pentru noul Prius PHEV. De ce panoul solar de pe acoperiş este un must have

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, în Belgia, Toyota a organizat premiera europeană a noii generaţii Prius, care pe continentul nostru va exista exclusiv în format plug-in hybrid. Devin astfel disponibile câteva detalii noi, unele care merită atenţie.

De exemplu, un rating de emisii combinate de CO2 în ciclu WLTP, de doar 19 g/km* (supus omologării), l-ar face Prius-ul cu cel mai scăzut nivel de emisii din istorie.

Stilul distinctiv al lui Prius este dus la un nivel nou, mai dinamic, de o siluetă asemănătoare unui coupe, care atrage imediat atenția și evocă un răspuns emoțional puternic. Noul model foloseşte platforma GA-C de a doua generație a Toyota New Global Architecture (TNGA), care reduce greutatea și crește rigiditatea pentru o experiență de conducere captivantă.

Un nou sistem hibrid de a cincea generație realizează o evoluție completă a experienței de conducere, oferind mai multă putere și o eficiență mai mare. Un benzinar de 2.0 litri produce 152 CP și se combină cu un electromotor de 120 kW (163 CP) pentru a fi generați în total 223 CP. Comparativ cu generația actuală a modelului PHEV, care propune 122 CP, puterea crescută asigură o accelerare puternică și receptivă.

Cu obiectivul de a permite ca majoritatea călătoriilor zilnice să fie efectuate în modul EV, autonomia electrică i se ridică până la 69 km* (supus omologării) datorită unei noi baterii litiu-ion de 13.6 kWh. Celulele cu densitate mai mare de energie permit ambalarea optimizată a acumulatorului, acum fiind suficient de compact pentru a fi instalat sub bancheta din spate, coborând centrul de greutate.

În căutarea unei eficiențe maxime, energia curată poate fi generată opțional de un panou fotovoltaic integrat în acoperiş (disponibil în funcţie de piaţă). Celulele sunt capabile să genereze (evident că pe timp însorit) energie pentru a putea parcurge zilnic câte 8 km, fără a achita nimic pentru asta. Mai mult, panoul este capabil să reîncarce complet bateria litiu-ion dacă maşina stă parcată sub soare timp de câteva zile!

Amintim că măsoară 4.599 (-46) x 1.782 (+22) x 1.420 (-50) x 2.750 (+50) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Jantele cele mai mari măsoară 19 inchi. Consola spate a devenit mai scurtă cu 50 mm, dar cea frontală a fost extinsă cu 25 mm. Hibridul de bază (HEV) și versiunea plug-in (PHEV) arată acum identic, deosebindu-se cel puţin prin jante. În interior, un monitor de 7.0 inchi se găseşte în spatele volanului, iar altul central măsoară 12.3 inchi.

Pe lângă depășirea așteptărilor în ceea ce privește performanța, eficiența și estetica, noul Prius face din siguranță o prioritate. Acesta oferă o gamă mai largă de funcții de detectare a riscurilor și de siguranță activă ca niciodată, datorită Toyota T-Mate, care încorporează cea mai recentă generație Toyota Safety Sense (TSS), care poate fi acum actualizată prin OTA.

Un senzor mai bun pentru camera frontală are o distanță dublă de detecție înainte și o vedere laterală-verticală mai largă, permițându-i să detecteze mai devreme obiectele din apropiere, precum și să identifice o gamă mai largă de pericole potențiale, inclusiv motociclete și obiecte de pe marginea drumului. Senzorii radar frontali sunt adăugați pentru a sprijini caracteristicile Pre-Collision System, Lane Trace Assist și Front Cross Traffic Alert.

Această rază de detecţie mai mare face mai performant sistemul de pre-coliziune, astfel încât alertele se includ acum când sunt detectate motociclete și vehicule care vin din sens opus, pe lângă capacitatea de a evita contacte cu vehicule şi pietoni. Noul Intersection Collision Avoidance Support funcționează în tandem pentru a reacționa la traficul ce vine din sens opus și la vehiculele care trec printr-o intersecție, precum și pentru a detecta pietonii care traversează atunci când vehiculul virează.

Șoferii sunt alertați și sprijiniți pentru a evita potențialele pericole de către noul Proactive Driving Assist, care include asistență în direcție și frânare din partea Obstacle Anticipation Assist în cazul în care un obiect din sens opus este detectat în depărtare. Deceleration Assist încetinește vehiculul în mod inteligent atunci când acceleratorul este lăsat liber, variind decelerația în funcție de virajele care se apropie sau de trafic. Iar Steering Assist detectează direcția viitoare a drumului și adaptează puterea servodirecției pentru a ajuta la viraje mai fluide.

Încă o noutate este o oglindă retrovizoare interioară care poate transmite imagini şi de pe o cameră video posterioară.

Până în prezent, modelele Prius Hybrid şi PHEV s-au vândut în peste 5.05 milioane de unităţi. Noul Prius plug-in hybrid apare în Europa de la mijlocul lui 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/