(video) Premieră: Noul Chevrolet Equinox EV – electromobil pentru oricine

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o mică avanpremieră de la începutul anului curent, Chevrolet prezintă în detalii noul Equinox EV, deocamdată cel mai accesibil model din gama sa de electromobile aflată în formare.

Maşina va avea un preţ de start de aproape 30.000 de dolari! Pentru comparație, modelul pe benzină care poartă aceeaşi denumire, dar este complet diferit ca aspect şi platformă, costă în SUA de la 25.800 de dolari fără taxe.

Caracteristici cheie:

  • Are la bază noua platformă modulară Ultium dezvoltată de General Motors, ca și modelele Silverado EV și Blazer EV. Aceasta înseamnă că noul Equinox EV are puține în comun cu actualul crossover pe benzină Equinox, care este foarte solicitat în Statele Unite (165.000 de mașini vândute doar anul trecut).
  • Principalul lucru care le uneşte este că aparțin clasei americane de crossovere compacte și au dimensiuni apropiate (aproximativ 4.7 metri în lungime). GM nu a lansat încă specificații detaliate în termeni de mărimi, dar fotografiile arată că are un ampatament generos și console destul de scurte.
  • Elementul portant principal este un cadru al bateriei, situat între osii, de care sunt atașate subcadre rigide în față și în spate. Suspensia este complet independentă pe toate roţile.
  • Volumul portbagajului cu bancheta posterioară rabatată ajunge la 1.614 litri.
  • Chevrolet Equinox EV de bază va fi cu tracțiune față (opţional cu eAWD) asigurată de un singur motor electric cu 210 CP și 328 Nm. Modelele cu tracțiune integrală eAWD vor avea două motoare cu o putere totală de 290 CP și 469 Nm.
    • Conform calculelor dezvoltatorilor, un astfel de crossover cu eAWD va putea accelera până la 97 km/h în 6.0 secunde, iar capacitatea de tractare îi va fi de 680 kg. 
    • Sistemul de propulsie oferă posibilitatea conducerii cu o singură pedală, accelerația și decelerația fiind controlate de gradul de apăsare a pedalei de accelerație.
    • Capacitatea bateriilor nu se menționează deocamdată, dar pentru maşinile cu tracţiune faţă vor exista două la alegere, pentru o autonomie de până la 402 și 483 km respectiv. Pentru maşina cu eAWD se anunţă o autonomie de până la 451 km.
    • Echipamentul standard include un încărcător de bord care suportă încărcare AC cu până la 11.5 kW (opţional până la 19.2 kW). Bateriile vor putea fi încărcate şi rapid cu până la 150 kW (112 km în 10 minute).
  • Echiparea de bază 1LT (maşina gri din imagini) va oferi un panou de bord digital de 11 inchi, un monitor central tactil de 11 inchi, climatizare automată pe o singură zonă, jante la 19 inchi, frânare automată și sisteme de menținere în bandă. În schimb, nu există lucruri elementare precum încălzire în scaunele frontale şi pentru oglinzile retrovizoare.
    • Lista de asistenţi include Chevy Safety Assist standard cu: Automatic Emergency Braking, Following Distance Indicator, Forward Collision Alert, Front Pedestrian Braking, Lane Keep Assist cu Lane Departure Warning şi IntelliBeam cu fază lungă automată.
    • Standard mai sunt Rear Park Assist, Reverse Automatic Braking, Safety Alert Seat, Rear Cross Traffic Braking şi Blind Zone Steering Assist.
  • Încălzirea în scaune şi oglinzi apare cu echiparea 2LT (maşina albastră), care va putea fi recunoscută mai uşor printr-o bandă luminoasă pe toată lăţimea frontală, cu animaţie, una care conectează luminile de zi, dar şi un acoperiş alb cu railings-uri.
    • Printre opțiunile disponibile cu această echipare se numără un monitor central de 17.7 inci(!), un head-up display, reglare electrică în 8 căi şi ventilaţie pentru scaunele frontale, încălzire pentru volan şi scaunele posterioare, climatizare automată pe două zone, camere la 360 de grade şi cruise control adaptiv, iluminare ambientală, ştergătoare de parbriz încălzite, hayon acţionat electric, trapă, printre altele.
    • De asemenea, începând cu această echipare se poate opta pentru sistemul Super Cruise (opţional pentru orice echipare în afară de cea de bază), care permite condusul fără mâini pe volan în anumite condiţii, iniţial fiind incluse în hărţi speciale 640.000 de km de autostrăzi din SUA şi Canada.
    • Echiparea 3LT va include standard mai multe opţiuni disponibile pentru 2LT.
  • Crossoverele în echipările 2RS și 3RS (maşinile roşii/albe) se vor deosebi în principal prin mai mult decor negru (inclusiv acoperiş negru pentru contrast), bare de protecţie diferite, jante originale de 20/21 inchi, o tapiţerie corespunzătoare, volan aplatizat, sistem audio Bose şi alte accente sportive.
    • Doar 3RS va oferi standard cel mai mare monitor central şi jante de 21 inchi.

Chevrolet Equinox EV va fi produs la aceeași fabrică mexicană în care se produce Equinox-ul pe benzină. Startul vânzărilor este programat abia pentru toamna lui 2023, iar la început va intra pe piață doar modelul în echipare şi ediţie limitată 2RS, restul – din primăvara lui 2024.

GM va oferi pentru bateria maşinii o garanție limitată de 8 ani/160.000 de mile.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise