Paradox! În stânga Nistrului motorina obişnuită costă aproape cât benzina 100 la noi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ciudată situaţie în stânga Nistrului. Preţul motorinei se menţine la un nivel înalt în continuare, deşi în dreapta Nistrului s-a ieftinit considerabil în ultimele luni!

În reţeaua companiei Sheriff, cea mai mare din regiune, preţul unui litru de motorină standard este la moment de 23.10 ruble, iar al unuia de motorină euro – 23.30 de ruble locale. Conform cursului actual de schimb, în lei moldoveneşti ar fi 28.74 lei şi 28.99 respectiv! Pentru comparație, la Chişinău un litru de motorină va costa miercuri 22.78 lei.

În dreapta Nistrului, ultima dată când preţul motorinei era la un nivel similar a fost la mijlocul verii şi în a doua jumătate a lunii octombrie. Interesant ar mai fi de notat că preţul motorinei obişnuite în Transnistria este aproape la un nivel cu cel al benzinei 100 comercializate la noi (29.20 lei)!

De cealaltă parte, preţul benzinei 95 în regiunea nerecunoscută este de 18.70 ruble (23.26 lei), deja apropiat de cel pe care îl achităm noi cei din dreapta Nistrului (pe 21 decembrie va costa 22.03 lei).

Contactată pentru o reacţie, ANRE nu a putut să ne explice fenomenul, invocând că se ocupă doar de reglementarea preţurilor în toate staţiile dintre Prut şi Nistru. Ce se întâmplă peste Nistru nu ține de competența autorităților de la Chișinău.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/