Carolina de Nord: Proprietarii de staţii de încărcare gratuită ar putea fi obligaţi să ofere gratis şi carburanţi

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un proiect de lege neobișnuit este în curs de pregătire de către autoritățile statului american Carolina de Nord. Prin acesta se intenționează obligarea proprietarilor de stații de încărcare gratuită pentru vehicule electrice să deservească fără a cere bani şi proprietarii de mașini cu motoare cu ardere internă.

Ideea este bizară din motiv ce diferența de preț a unei încărcări complete a bateriei și a umplerii unui rezervor de benzină poate fi de sute de procente, scrie The Drive.

Proiectul de lege se referă atât la stațiile de încărcare publice, cât și cele private. În primul caz, dacă stația de încărcare este situată pe un teritoriu care aparține statului, se propune completarea acesteia cu posibilitatea alimentării gratuite cu benzină sau motorină. “Soluţia” alternativă va fi demolarea acesteia! Pentru demolarea stațiilor electrice, care nu vor oferi o astfel de oportunitate, statul urmează să aloce anul viitor o compensație în valoare de 50.000 de dolari.

Iar în cazul proprietarilor privaţi, de exemplu, celor care deţin cafenele sau restaurante şi au pe teritoriul lor o staţie sau terminale de încărcare, există o altă idee. La acestea proprietarul unei mașini electrice, de regulă, poate reîncărca bateriile în timp ce ia masa, iar toate cheltuielile sunt suportate de administraţia localului. Posesorii acestor staţii vor fi obligați mai nou să indice pe bonul de plată al clientului ce proporție din suma cheltuită a fost redirecţionată pentru deservirea staţiei, chiar dacă clientul nu a folosit-o. În caz contrar, stația de încărcare va trebui eliminată.

Inițiatorii proiectului de lege au spus că scopul este de a elimina decalajele de egalitate dintre proprietarii de mașini electrice și a celor cu motoare cu ardere internă. Aceștia din urmă sunt acum nevoiți să se smerească cu avantajele de care au parte primii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata