(foto) Unul din cele doar 57 de exemplare Alpina B12 5.7 Coupe, surprins în Moldova

Încă un automobil special a poposit în ţara noastră împreună cu proprietarul său – un Alpina B12 5.7 Coupe! Acesta a fost surprins pe teritoriul unei staţii PECO, alături de un model iconic – cel mai bine restaurat şi păstrat BMW 850i E31 din Moldova.

FOTO: facebook.com/Smotramdofficial

Coupeul este înmatriculat în Lituania şi este un Alpina autentic. Maşina are bare de protecţie reproiectate (de la exemplarul în cauză lipseşte doar splitter-ul cu inscripţie Alpina), o capotă cu prize de aer, trapă, oglinzi retrovizoare cu două braţe, jante cu multe spiţe şi logouri specifice pe uşa portbagajului, dar şi în zona grilei radiatorului.

Sub capotă ascunde un motor V12 BMW S70B56, de 5.646 cm3, pe care atelierul german l-a modificat la mai multe capitole. A fost schimbat sistemul de admisie, arborele cotit, arborii cu came şi sistemul de evacuare a gazelor de eşapament, confecţionat din oţel inoxidabil. Cutia de viteze manuală cu şase trepte şi tracţiunea pe puntea din spate de asemenea au fost revizuite.

Vezi şi: (foto) Cum arată în nivel de echipare de bază şi cât costă noul BMW Seria 8 Coupe în Moldova

Drept rezultat, sub capota din fibră de carbon, prin care, alături de nişte conducte NACA este răcit agregatul, bate o “inimă” cu un total de 418 CP la 5.800 de rpm şi 570 Nm la 4.000 de rpm. Timpul necesar accelerării de la 0 şi până la 100 de km/h este de 5.8 secunde, iar viteza maximă poate ajunge la 300 de km/h.

Automobilul are o lungime de 4.78 metri, o greutate de 1.865 kg, patru locuri pentru pasageri şi un consum minim de 20 de litri de benzină în regim urban.

Alpina B12 5.7 Coupe a fost construit pe baza modelului BMW 850 CSi, în perioada 11.1992–12.1996, într-un număr limitat la doar 57 de unităţi. Unele exemplare aflate în stare imaculată pot ajunge să coste în prezent şi jumătate de milion de dolari!

Vezi şi: (video) Test Drive: BMW Seria 7 E38

FOTO: facebook.com/Smotramdofficial
FOTO: facebook.com/Smotramdofficial
FOTO: facebook.com/Smotramdofficial

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/