(video) În China a apărut un nou producător de maşini electrice care promite să scoată de pe linie câte una într-un minut

În acest an, în China a crescut un nou gigant auto. Acesta încă nu a devenit cunoscut, nu şi-a făcut o prezenţă remarcabilă în industrie, însă în curând va devenit un jucător de frunte pe piaţa maşinilor electrice.

Este vorba despre compania numită Evergrande NewEnergy Vehicle Group, cu rădăcini din conglomeratul Evergrande Group.

În luna august, acesta a prezentat în statul asiatic prototipurile cu design original a șase vehicule electrice sub marca Hengchi, care vor fi lansate din 2021 pe linii de producţie automatizate, la o rată de o mașină per minut!

Acum câteva zile, la primele platforme de producţie a Evergrande, a fost dat startul unui proces pre-producţie, de probă, a electromobilelor Hengchi. Până în prezent, compania s-a pregătit de aceasta şi a construit două fabrici: una în Shanghai, iar alta în Guangzhou, ambele oraşe fiind cunoscute alături de Shenzhen drept motoarele economice ale Chinei.

Ambele fabrici sunt echipate în conformitate cu standardul Industry 4.0 (care este deja folosit şi de unii lideri auto din Europa) şi sunt echipate cu 2.545 de roboți inteligenți. Producția în masă de vehicule electrice va începe în a doua jumătate a anului viitor şi munca manuală realizată de om practic va lipsi, acesta şi fiind motivul pentru care viteza de asamblare a mașinilor va permite ca la fiecare minut una să părăsească linia de producţie.

Ulterior, Evergrande intenționează să se lanseze pe plan internaţional şi să-şi extindă producția de autovehicule în diferite părți ale lumii pentru a atinge o capacitate anuală de aproximativ un milion de unităţi pe an până în 2025 și de cinci milioane de unităţi pe an până în 2035.

Primul val de modele include maşini electrice din toate segmentele majore: trei SUV-uri, două sedanuri și un monovolum. La prezentarea din august s-a menţionat că gama totală va include 14 modele în total, toate vândute sub marca Hengchi (în traducere: “viteza eternă”). Apropo, tot acum câteva zile marca auto şi-a primit oficial logoul cu sloganul: “Leul Estului conduce lumea. Protejează cerul albastru și câștigă piața Mării Roșii”.

Evergrande NewEnergy Vehicle Group intenționează să devină cel mai mare producător de maşini propulsate de energia nouă. Investițiile în producție sunt estimate la 2,14 miliarde de dolari. Au fost raportate deja relații de producție cu 60 de furnizori din întreaga lume, inclusiv AVL, BASF, Benteler, Bosch, Continental, EDAG, Magna Steyr, ZF, etc. Folosind exemplul lui Evergrande, se poate înțelege modul în care noii veniți în business-ul cu maşini îşi câștigă puterea pe umerii tehnologiilor avansate, în timp ce producătorii bătrâni trag asupra lor bagajul industriilor și proceselor tehnologice învechite.

Acest lucru nu se aplică pentru Tesla deoarece este unul dintre constructorii novice. Prin comparație, uzina Tesla din Shanghai a lansat un număr record de 22.929 de mașini electrice în octombrie, indicator care corespunde producției unui electromobil la fiecare două minute. Dar această viteză va fi crescută atunci când Tesla va trece la “ștampilarea” carcasei solide a vehiculului electric în loc să o asambleze din piese.

Cu toate acestea, chinezii nu vor rămâne în urmă și vor surprinde din nou lumea.

https://autoblog.md/videoclipul-zilei-cum-se-stampileaza-masinile-tesla-la-fabrica-din-shanghai/
  • Hengchi 1 prototype
  • Hengchi 2 prototype
  • Hengchi 3 prototype
  • Hengchi 4 prototype
  • Hengchi 5 prototype
  • Hengchi 6 prototype

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/