(foto) Noutăţi de la Genesis: pregătirea lui GV70, de intrarea în Europa şi de dublarea gamei de modele în 12 luni

Genesis, marca premium a Hyundai Motor Group, a publicat primele fotografii oficiale ale unui nou SUV de dimensiuni medii, numit GV70 şi care va fi situat în gama de modele, în mod evident, sub GV80.

Aspectul maşinii este încă ascuns de un camuflaj botezat G-Matrix, cu un model de desen sub formă de linii care se intersectează, dar totuşi unele caracteristici în materie de design, pot fi deja luate în considerare. Partea din față a caroseriei lui GV70 în multe feluri se aseamănă cu cea a lui GV80, fapt care vorbește despre stilul general corporativ, care va fi folosit pe toate maşinile.

În special, o atenţie deosebită atrag asupra sa geamurile laterale posterioare triunghiulare, hayonul cu o lunetă destul de abruptă ca unghi, grila de radiator specifică Genesis, farurile şi stopurile LED înguste, compuse din câte două perechi orizontale de corpuri de iluminat, o bară de protecție frontală cu prize de aer largi şi o capotă cu un relief vizibil.

Informații oficiale despre ce se v-a găsi sub capotă nu au fost făcute publice la moment. Conform celor neoficiale, maşina este construită pe aceeaşi platformă folosită de sedanul G70, ceea ce denotă faptul că automobilele vor împărţi şi linia de motoare. Modelul va primi propulsoare turbo pe benzină și diesel, de 2.5 și 2.2 litri respectiv, iar transmisia este probabil să fie non-alternativă pentru toate motoarele – automată în opt trepte.

Premiera noului GV70 urmează să aibă loc înainte de sfârșitul acestui an. Printre concurenții săi se vor număra modele precum BMW X3, Mercedes-Benz GLC și Audi Q5. Până atunci, prototipuri camuflate vor fi testate pe drumurile publice din Coreea de Sud timp de o lună, începând cu ziua de astăzi.

A doua noutate este că Genesis Motor Europe l-a numit pe Dominique Boesch în calitate de primul său director general pentru regiune, înaintea lansării planificate a mărcii pe acest continent. Localizat la noul sediu regional al companiei din Germania, Boesch va prelua rolul de la 1 octombrie 2020.

Dominique Boesch vine din rândurile Audi AG, unde, pe parcursul a 20 de ani a deținut postul de director de vânzări în Franța, înainte de a ocupa funcția de director general a filialelor din Coreea, Japonia și, respectiv, China. După mai mult de 10 ani în Asia, Boesch a revenit la sediul central în calitate de șef al vânzărilor europene și, cel mai recent, a condus viitoarea strategie globală de retail a brandului german.

Numirea este cea mai recentă mişcare dintr-o serie de angajări strategice pentru Genesis Motor Europe în calitate de brand premium asiatic, până la a reproduce succesul de care s-a bucurat pe piețele din întreaga lume. Mai devreme, fostul director executiv al Aston Martin și Maserati, Enrique Lorenzana, a fost numit în calitate de șef pe vânzări în cadrul diviziei europene a Genesis. Aducerea lui Lorenzana la bord oferă unele indicii cu privire la piaţa premium pe care o ţinteşte marca în Europa. În cariera sa, spaniolul a lucrat, de asemenea, la Audi și la KIA.

Lansat de Hyundai Motor Group, unul dintre cele mai mari grupuri auto din lume, Genesis Motor Europe va beneficia de peste 50 de ani de excelență în domeniul auto. Detalii despre gama de modele pentru Europa, conceptul de retail și oferta unică de servicii vor fi anunțate în curând.

În context, într-un material publicat de The Detroit Bureau, se notează că anul care vine va fi unul de test real pentru marca premium, cu un val de produse noi stabilite pentru debut pe piaţă, care va dubla gama de modele.

În total, Genesis va avea șase modele diferite în palmares, a declarat CEO-ul filialei americane Mark Del Rosso în timpul unui webinar pentru mass-media, inclusiv primele două SUV-uri Genesis, precum și primul său model electric care va fi, de asemenea, un crossover.

Întrucât mai multe produse intră în dezvoltare, întrebarea este dacă Genesis va urma exemplul atâtor dintre concurenții săi – precum și marca Hyundai – și va începe să construiască unele dintre modelele sale în SUA. La care s-a răspuns:

“Având în vedere planurile noastre și având în vedere dezvoltarea mărcii … este părerea mea că ar trebui să luăm în considerare toate posibilitățile, inclusiv producția de maşini în SUA. Dar deocamdată ne concentrăm pe Coreea ca singura platformă de producţie a modelelor”, a spus Del Rosso.

Mark Del Rosso

Pentru moment, Genesis trebuie să se descurce cu doar trei sedanuri, o provocare pe o piață americană nebună după SUV-uri. Chiar și așa, și în ciuda scăderii accentuate a vânzărilor de berline în segment, Genesis s-a descurcat bine, câștigând cote de piață cu modele precum G90 și G70, un sedan sport compact, care a fost numit Mașina Anului din America la scurt timp după debut.

Genesis intenționează să sublinieze limbajul său de design, dar marca își propune, de asemenea, să câștige cumpărători prin alte moduri, inclusiv o serie de servicii în stil concierge, cum ar fi preluarea și livrarea gratuită pentru service și reparații. 

Prețul este, de asemenea, utilizat ca un instrument. Noul G80, care se confruntă cu modele mai cunoscute precum Mercedes E-Class și BMW Seria 5, are în SUA un preţ de pornire de 47.700 de dolari (cu motorul de top twin-turbo de 3.5 litri şi cu aproape toată dotările incluse ajunge la 67.700 de dolari). Pentru comparaţie, noul E-Class facelift costă de la 54.050 dolari.

“Misiunea noastră este de a perturba și domina spațiul de mobilitate al consumatorilor de lux prin furnizarea celor mai bune soluții care depășesc nevoile și așteptările de mobilitate ale clienților noștri”, a adăugat Del Rosso.

Vânzările Genesis încă rămân cu mult în urma celor ale principalilor concurenți, dar creșterea recentă sugerează că ar putea prezenta o provocare mai serioasă pe măsură ce își va extinde gama de modele, mai ales intrând în cele din urmă pe piața SUV-urilor. Planurile optimiste ale mărcii sunt vânzarea a până la un milion de maşini anual până în 2025, doar în SUA. În 2019 a reuşit să vândă acolo 21.233 de maşini noi, dublu faţă de 2018.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/