(video) Premieră: Noul Audi Q5 facelift – primul SUV cu stopuri digital OLED

Q5 a fost de ani de zile unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri din segmentul premium de dimensiuni medii de pe piețele europene. Iar acum, Audi l-a făcut şi mai bun, dar şi mai atractiv!

Q5-ul optimizat combină un caracter sportiv cu o utilizare excelentă de zi cu zi, și vine cu o gamă largă de opțiuni de infotainment și asistență. Designul exterior al acestui model de mare succes pune accentul pe identitatea Q și se mândrește cu nişte stopuri cu tehnologie digital OLED, introduse pe un model de serie pentru prima dată în întreaga lume!

Serios, stopurile lui Q5 facelift arată izbitor!

Cu ce se laudă nou Audi Q5 facelift:

  • Doar o parte frontală şi posterioară modificată în cadrul schimbărilor de design exterior. Complet noi sunt atât farurile (cu lumini de zi care creează o identitate vizuală proaspătă), cât şi stopurile, barele de protecţie şi grila de radiator. În plus, acum farurile nu mai sunt conectate vizual cu grila radiatorului, fiind despărţite de elemente vopsite în culoarea caroseriei.
  • Sunt disponibile pe lângă decorul standard două linii de design exterior opţionale: advanced line şi S line. Pentru interior liniile de design sunt: base, design selection şi S line. Opţional mai este un black trim package. Două culori din cele 12 pentru caroserie sunt noi – district green (maşina din imagini) şi ultra blue.
  • Pachetul S line va aduce pe maşină o grilă de radiator în stil sport, cu celule, pentru a putea fi distinse mai uşor de modelele în echipare de bază care au grile cu lame orizontale.
  • Noi sunt şi inserţiile decorative din partea inferioară a uşilor, dimensiunea maximă a jantelor este acum de 21 inci (anterior 20 inci, 17 inci sunt de bază), iar în linii generale, barele de protecţie remodelate au adăugat 19 mm la lungimea SUV-ului (4.682 mm în total).
  • Farurile şi stopurile, chiar şi pe maşina în cea mai simplă echipare, sunt LED, însă ca opţiune se pot comanda matrix LED. Încă o opţiune nouă sunt stopuri construite pe bază de OLED-uri, Q5 devenind primul SUV din lume cu o astfel de dotare şi al doilea model Audi după TT RS.
  • Noile stopuri OLED sunt neobișnuit de luminoase și distribuie lumina uniform, iar configurația secțiunilor poate fi schimbată. De exemplu, dacă o altă mașină se apropie de partea din spate a unui Q5 care staţionează, cu mai puțin de doi metri, electronica pornește toate segmentele, iar după începerea mișcării se revine la designul original.
  • Interiorul abia s-a schimbat. Principala inovație este sistemul multimedia MMI de ultimă generație (pe bază de platformă MIB3, care oferă putere de procesare de 10 ori mai mare decât MIB2), cu un ecran tactil de 10.1 inci. De pe tunelul central a dispărut unitatea de control manual al sistemului multimedia (în loc este acum un compartiment pentru mărunţişuri), astfel încât de acum înainte manipulările pot fi făcute doar prin apăsare pe monitor (cu feedback) sau comenzi vocale.
  • Interesant este că funcționalitatea sistemului MMI poate fi extinsă legal chiar după achiziționarea mașinii, adăugând noi caracteristici! Sistemul permite configurarea accesului de pe un smartphone, iar navigaţia poate face schimb de date inclusiv cu infrastructura stradală în conformitate cu protocolul Car-to-X.
  • Panoul de bord în echipare de bază conţine încă ceasuri analogice, însă opţional este disponibil un Audi virtual cockpit plus care este un ecran de 12.3 inci. Un head-up display este la fel disponibil pentru taxă adiţională.
  • Bancheta spate glisantă, cu spătare reglabile, este disponibilă ca opțiune. Când este montată, spațiul pentru bagaje poate măsura între 550-1.550 litri. Acţionarea electrică a portbagajului este încă o opţiune. Se mai spune că s-a lucrat la îmbunătăţirea izolării fonice.
  • Pe piața europeană, una dintre motorizările de bază va fi pe versiunea 40 TDI MHEV. Aceasta a primit o generație de turbodiesel 2.0 TDI cu patru cilindri, cu bloc al cilindrilor din aluminiu, care produce 204 CP și 400 Nm. În plus, este echipat cu un demaror-generator de 12V care funcționează în cadrul sistemului Start-Stop și permite motorului să se deconecteze complet la viteze de sub 22 km/h. Sistemul mild hybrid de la bord poate contribuie la economisirea a până la 0.3 litri de motorină la 100 km. Q5 40 TDI funcţionează în tandem cu un S tronic cu şapte trepte și un sistem de tracţiune quattro ultra cu două ambreiaje pentru a conecta puntea din spate la nevoie. O astfel de maşină poate face 0-100 km/h în 7.6 secunde şi poate rula cu 222 km/h.
  • De asemenea, în gama de motoare vor mai exista două versiuni ale aceluiaşi diesel (unul mai slab şi altul mai puternic, fără detalii anunţate la moment), dar și două versiuni ale motorului turbo pe benzină 2.0 TFSI (acum există doar una, cu o capacitate de 245 CP). Pentru piaţa europeană, toate vor avea suplimente hibride de 12 volți.
  • Motorul V6 turbodiesel de 3.0 litri va rămâne într-o singură variantă de putere, deşi va primi şi el un demaror-generator la 48V.
  • Vor continua să existe şi unităţile de propulsie plug-in hybrid care au la bază un motor cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, asistat de un electromotor, care pun la dispoziţie 299 sau 367 CP.
  • Clienții de Q5 pot alege din patru opțiuni diferite de suspensie. Suspensia sportivă este oferită ca alternativă la suspensia standard. Suspensia standard cu arcuri din oțel este, de asemenea, disponibilă cu amortizoare reglabile. La fel conţinând amortizoarele reglabile, suspensia pneumatică adaptivă poate varia și garda la sol a caroseriei în cinci etape (cu aceasta sunt disponibile modurile off-road şi all-road în sistemul Audi drive select).

Startul vânzărilor modelului actualizat va fi dat în toamna anului curent. Mai târziu urmează să vedem ce update-uri va primi modelul SQ5. La fel ulterior va debuta şi noul Audi Q5 Sportback!

Audi Q5 este produs la uzina din San José Chiapa, Mexic, pentru piaţa internaţională. Preţul de start în Germania pentru Q5 40 TDI este de 48.700 euro.

Clienții pot comanda acum o ediție specială a noului Q5 facelift numită “edition one”. Designul exterior al maşinii se bazează pe specificaţia S line, îmbunătățită și mai mult de un black trim package. Elementele de design specifice setează accente sportive cu însemnele Audi negre în față și spate, precum și pe ușile din spate, railings-urile de acoperiș negre și oglinzi exterioare negre, precum și inserţii decorative din carbon pe uşi. La intrarea în vehicul, inelele Audi sunt proiectate pe pământ. Pachetul de echipamente include, de asemenea, etriere de frână roșii, jante de 19 inci și scaune sport. Caroseria poate fi vopsită doar în culorile glacier white şi myth black, pe lângă cele două noi anunţate.

https://autoblog.md/video-premiera-noile-faruri-digital-matrix-led-cele-mai-sofisticate-produse-vreodata-de-audi/

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/