(foto) Noile Audi Q5 Sportback şi Mercedes-Benz GLC au fost observate pentru prima dată la teste

Era de aşteptat să apară şi în cele din urmă s-au vehiculat multe despre el în presa auto de specialitate. Vorbim despre varianta coupe a modelului Audi Q5, maşină care va primi denumirea Q5 Sportback, aşa cum s-a procedat în cazul variantei similare pregătite pentru Q3.

Un prototip de teste al noului Audi Q5 Sportback a ajuns pentru prima dată în obiectivele unor fotografi spioni. Interesant este că, dacă în cazul lui Q3, varianta nouă a fost lansată împreună cu premiera noii generații, cei de la Audi au decis să introducă “Q5-ul alternativ” odată cu facelift-ul care vine peste câteva săptămâni sau luni.

Deşi detaliile exteriorului încă se ascund sub camuflaj, linia de acoperiș și unghiul montanţilor posteriori oferă o idee generală asupra designului. Cu toate acestea, deja putem vedea farurile LED actualizate, dar şi noile stopuri (asta dacă nu sunt careva autocolante cu imitaţii) care, în mod tradiţional pentru Q5, sunt situate nu doar pe lunetă (blocurile optice principale), ci şi pe bara de protecţie (corpuri de iluminat suplimentare). Grila de radiator va fi la fel una cu o plasă actualizată.

Schimbările din habitaclu vor fi mai puţin vizibile. În mare parte, noutatea principală va constitui ultima generaţie a sistemului multimedia MMI, care va rula pe un ecran tactil de cel puţin 10.1 inci.

Deja este destul de clar cu cine va concura noul model: Mercedes-Benz GLC Coupe şi BMW X4. Aşteptăm premiera, dar până atunci, iată cum ar putea arăta aproximativ noul Audi, în câteva imagini render:

Încă o maşină nouă şi destul de interesantă a fost surprinsă la fel pentru prima dată la teste. Este vorba despre unul dintre cele mai populare produse a companiei Mercedes-Benz – GLC – noua sa generaţie!

Da, da, automobilul deja se testează, deşi parcă mai ieri a fost arătat facelif-ul generaţiei actuale.

Purtând conform informaţiilor neoficiale numele de cod X254, noul GLC are deja o caroserie de serie. Desigur, la momentul de faţă este greu de apreciat unele detalii, dar şi designul maşinii, însă un lucru este clar: va avea noi proporții! Corpul îi va fi mai scund, dar mai lung, creșterea principală fiind luată de capotă.

Farurile probabil îi sunt cele de serie, însă la stopuri se mai lucrează, motiv pentru care au fost montate unele temporare, de teste. Creşterea în lungime ar mai fi motivată de faptul că Mercedes-Benz şi-ar dori să ofere şi opţiunea de şapte locuri pe acest crossover.

Noul GLC este construit cel mai probabil pe baza platformei folosite pentru noua generaţie C-Class, automobil care va debuta la fel în 2020, după premiera noului S-Class. Cu siguranţă, linia de motoare la fel o vor împărţi, fiind compusă din unităţi de propulsie mild hybrid şi plug-in hybrid în mare parte.

Premiera noii generaţii Mercedes-Benz GLC nu va avea loc mai devreme de 2022.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/