Șeful VW Group: Evenimentele din Ucraina vor provoca mai multe daune industriei auto decât pandemia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

“Operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina este plină de consecințe mai profunde pentru industria auto globală decât pandemia de coronavirus din anii 2020-2021. Această opinie a fost exprimată de Herbert Diess, șeful grupului german Volkswagen.

Într-un interviu acordat Financial Times, Diess a declarat că decalajul deja observat în lanțul de aprovizionare “ar putea duce la o creștere uriașă a prețurilor”. În plus, evenimentele vor provoca “penurie de energie și inflație” în Europa, cu riscul de a se cufunda într-o “situație mult mai gravă”.

Din cauza lipsei de aprovizionare cu componente, Volkswagen a fost deja nevoită să oprească activitatea fabricilor de automobile din Zwickau și Dresda, aceste întreprinderi asamblând vehicule electrice pe platforma MEB. Unități de producție ale Audi și CUPRA au intrat, de asemenea, în perioade de nefuncționare neprogramate.

La începutul acestei săptămâni a devenit cunoscut faptul că în Uniunea Europeană, dealerii Volkswagen au încetat temporar să mai preia comenzi pentru modelele plug-in hybrid Golf, Tiguan, Passat, Arteon și Touareg. Companiei îi lipsesc componentele pentru a le produce. Într-o situaţie similară s-a pomenit cel puţin şi Audi.

Managerul de top a mai spus că Volkswagen ia în considerare scenariul unei retrageri complete din Rusia, însă doar în cazul în care conflictul din Ucraina va dura! În același timp, Diess a menționat că decizia autorităților UE de a minimiza achiziția de gaze și petrol în Federația Rusă va avea un impact negativ uriaș asupra Germaniei.

La începutul lunii martie, Volkswagen și membrul său Skoda Auto și-au suspendat afacerile în Rusia. Uzina de automobile Volkswagen din Kaluga și producția contractuală de mașini la fabrica GAZ din Nijnii Novgorod au intrat în inactivitate.

Poziția oficială a lui Herbert Diess este de a impune “sancțiuni maxime” împotriva Rusiei, dar în același timp industriașul a cerut autorităților UE să negocieze cu Rusia pentru a obține pacea pe continent.

Citeşte şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/