(video) Premieră mondială: Peugeot Partner pleacă în istorie şi în loc vine noul Rifter

Trio-ul de utilitare noi, pregătite de grupul auto francez PSA, este acum complet! După ce am fost martorii prezentării noilor generaţii Citroen Berlingo şi Opel Combo, astăzi a fost dezvăluit noul Peugeot Partner în variantă pentru transportul de pasageri, dar care poartă un nume complet diferit – Rifter.

Spre deosebire de ceilalţi fraţi, anume noul Rifter are cel mai solid şi agresiv look, chiar dacă panourile caroseriei sunt identice.

Din punct de vedere tehnic şi structural, toate cele trei utilitare sunt identice. Acestea au o platformă combinată, formată din modulul frontal al arhitecturii EMP2 şi modulul posterior de la generaţia anterioară. Formele caroseriilor sunt aceleaşi, împreună cu cele două variante de lungime – 4.400 sau 4.750 mm.

Versiunea Long de generaţie nouă nu are doar o consolă spate mărită, ci şi un ampatament extins, care poate cu uşurinţă accepta până la şapte scaune pentru pasageri (dotare opţională).

Peugeot Rifter Partner 2018 19

Spre deosebire de vechiul Partner, noul model are un portbagaj cu un volum mărit cu 100 de litri, până la 775 de litri. Poliţa care desparte partea superioară de cea inferioară poate fi acum instalată la două nivele. Din nou, acea versiune Long, cu toate scaunele rabatate poate genera un volum total care poate atinge 4.000 de litri. Alţi 186 de litri sunt disponibili pentru depozitarea lucrurilor în diferite nişte, dar şi într-un buzunar montat sub acoperiş.

Printre alte opţiuni care trebuiesc menţionate aici se numără: o lunetă care se poate deschide fără uşa portbagajului şi un acoperiş panoramic multifuncţional numit de Peugeot – Zenith. Acesta presupune de fapt nişte secţiuni din sticlă, despărţite din nou de unele nişe pentru depozitarea lucrurilor mici.

La interior situaţia este asemănătoare, însă pentru acest model, ca şi în cazul celorlalte două, s-a optat pentru un design original al planşei de bord. Noul Rifter a adoptat arhitectura i-Cockpit care se întâlneşte pe unele automobile ale mărcii: un volan de dimensiuni mai mici şi un panou de bord care vizual se află peste acesta.

Al doilea rând de scaune pentru pasageri este compus din trei locuri identice şi cu sisteme de fixare Isofix. Ca şi noul Citroen Berlingo, uşile posterioare au nişte geamuri acţionate electric în toată regula. Apropo, scaunele spate se pot rabata acum într-un mod în care să formeze un nivel drept cu podeaua portbagajului.

Peugeot Rifter Partner 2018 23

Peugeot Rifter va fi oferit pe piaţă cu acelaşi set de motoare eficiente precum are Berlingo şi Combo. Pasionaţilor de benzinare li se va oferi un motor turbo PureTech de 1.2 litri, care va produce 110 sau 130 de CP. Va exista şi un turbo diesel, unul singur de 1.5 litri BlueHDi, care va produce 75, 100 sau 130 de CP. Toate propulsoare în afară de cele cu 130 de cai vor fi cuplate la transmisii mecanice cu cinci trepte, iar cele mai puternice la o cutie automată Aisin cu opt trepte (opţional pe versiunea cu diesel de 130 CP).

Opţional se va oferi şi un sistem electronic Grip Control, care va schimba setările regimurilor de funcţionare a sistemului anti derapare, dar şi va face maşina să se simtă mai sigură dacă iese în afara asfaltului.

Peugeot a ţinut să anunţe că noul Rifter va fi disponibil la comandă şi într-o versiune cu sistem de tracţiune integrală. Astfel de maşini vor fi modificate de compania Dangel, dar vor fi realizate prin intermediul reţelelor oficiale Peugeot. De asemenea va putea fi comandată o versiune „sport” numită GT Line. Aceasta se va deosebi prin inserţii de culoare neagră în locul unor cromate, inserţii contrastante la interior şi jante de 17 inci.

Printre alte dotări disponibile pentru noul Peugeot Rifter se numără: sistem multimedia cu ecran tactil de opt inci, buton de pornire a motorului, sistem de acces fără cheie la interior, head-up display, sistem de climatizare în două zone, cameră video spate, frână de mână electronică şi un pachet complet de sisteme de siguranţă şi asistenţă în trafic, inclusiv cu un cruise control adaptiv cu funcţie de frânare automată în cazuri de urgenţă.

Premiera mondială şi publică a tuturor acestor utilitare va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Startul vânzărilor modelului Peugeot Rifter va fi dat în septembrie 2018.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise