(video) Premieră mondială: Noul Audi Q3 a devenit un SUV coupe

Noua maşină care ar fi trebuit să se numească logic Q4 a fost botezată Q3 Sportback pentru că prima denumire a fost rezervată deja pentru un viitor crossover electric.

Versiunii coupe a noii generaţii Q3 i-a fost atribuit astfel doar un indice, ceea ce arată că numărul de modificări sau noutăţi sunt minime. În mare parte doar forma caroseriei este alta.

Noul Audi Q3 Sportback se deosebeşte de fratele său printr-o linie a acoperişului coborâtă cu 30 de mm şi de pe acesta au dispărut railings-urile. Pe de altă parte s-a mărit şi unghiul de înclinare a lunetei, dar şi a montanţilor posteriori, astfel încât înălţimea maşinii constituie 1.560 de mm.

Măsoară în lungime şi lăţime 4.500 şi 1.840 mm, volumul de elemente din plastic de pe caroserie a rămas acelaşi, iar cel mai uşor va putea fi deosebit în trafic dacă va fi privit frontal prin noua grilă a radiatorului care are o plasă diferită.

Interiorul deloc nu a fost atins. Ca şi noul Q3, noutatea are deja în nivel de echipare de bază un monitor de 10.25 alături de nişte indicatori analogici în spatele volanului, în timp ce panoul de bord digital Audi Virtual Cockpit cu ecran de 12.3 inci este o dotare opţională. Sistemul multimedia poate fi operat pe un ecran de 8.8 sau 10.1 inci. Împreună cu acesta poate funcţiona un asistent de control vocal, un Wi-Fi hotspot sau se poate opera de la distanţă prin intermediul telefonului.

Singura diferență în habitaclu se află în partea posterioară. Bancheta din spate cu spătare în trei secţiuni și cu posibilitatea de a ajusta locurile longitudinal este inclusă în echiparea de bază (pe Q3-ul obişnuit este o opțiune), însă intervalul de reglare în lungime a fost redus de la 150 la 130 de mm. Volumul portbagajului sub raft, atunci când bancheta este împinsă în spate până la capăt, este exact acelaşi ca şi în noul Q3 – 530 de litri. Însă capacitatea maximă cu bancheta rabatată este de 1.400 vs 1.525 de litri într-un Q3 obişnuit.

În nivel de echipare de bază noul model include şi o suspensie sportivă, dar și o direcție progresivă, ambele fiind opţiuni pentru un Q3 standard. O dotare opţională la acest capitol sunt amortizoarele adaptive.

Noul Q3 Sportback nu va oferi nimic nou nici sub capotă. La început, doar două modificări vor fi disponibile: 35 TDI sub forma unui turbo diesel de 2.0 litri (150 CP) și 45 TFSI sub forma unui benzinar turbo de 2.0 litri (230 CP), ambele agregate cu patru cilindri. Mai târziu, vor exista alte versiuni cu motoare pe benzină de 1.5 (150 CP) și 2.0 litri (190 CP), precum și un diesel cu 190 CP, care vor funcţiona alături de un sistem 48 V mild-hybrid.

Cutia de viteze poate fi la alegere una mecanică cu șase trepte sau una preselectivă robotizată S tronic cu șapte rapoarte. Tracțiunea poate fi pe puntea din față sau quattro cu un ambreiaj multi-disc care conectează puntea din spate.

Noul Audi Q3 Sportback va fi produs în aceeași uzină din orașul maghiar Gyor, acolo unde se face și modelul de bază. Startul vânzărilor europene este programat pentru toamna acestui an, cu un preț de minim 40.200 de euro pentru versiunea 35 TDI S tronic (+1.600 mai mult decât un Q3 obișnuit).

Un model de ediție exclusivă în două versiuni va fi de asemenea disponibil din start. În dependenţă de culoarea caroseriei acestea sunt numite edition one dew silver şi edition one mythos black. Pe ambele există pachetul de elemente S line şi un black styling package. Panouri decorative negre se găsesc şi în farurile matrix LED, care, alături de jantele de 20 de inci realizează un aspect chiar mai sportiv. Interiorul primei maşini are un design nobil cu folosirea mai multor culori strălucitoare, iar pentru al doilea se foloseşte un pachet S line completat de inserţii cu Alcantara de culoare albastră.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/