(video) Atenție, mai multe roiuri de albine au fost observate prin capitală! Afectate pot fi și automobile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ziua mondială a albinelor se marchează anual pe 20 mai, în scopul evidențierii importanței lor pentru umanitate şi necesităţii protejării acestora. Coincidență sau nu, însă prin țară în ultimele zile/ore s-au observat mai multe roiuri care încearcă să-și găsească o casă. Conform altor informații, acestea se așează pe orice găsesc convenabil pentru o odihnă temporară.

Specialiștii spun că este un lucru obișnuit pentru această perioadă. Populația este îndemnată să contacteze 112 sau Asociația Apicultorilor dacă observă roiuri de albine.

Cei care nu cunosc cum să interacționeze cu roiul de albine mai bine să nu intervină! În caz contrar se pot alege cu atacuri și potențiale spitalizări nedorite.

Ministerul Agriculturii a precizat pentru realitatea.md că este vorba despre un fenomen natural, obişnuit pentru această perioadă, cunoscut drept roire. Mai exact, o colonie de albine se divide pentru a forma o nouă colonie. Specialiștii mai spun că actualmente există condiții potrivite pentru reproducerea insectelor.

„Roiurile de albine, în general, nu sunt agresive, fiind în căutarea unui nou loc pentru a-și stabili colonia. Atâta timp cât nu sunt provocate, ele nu prezintă un pericol pentru oameni. În cazul în care cetățenii observă un roi de albine, îi îndemnăm să apeleze la Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova sau să contacteze un apicultor local. Apicultorii sunt pregătiți corespunzător pentru a recolta roiurile în siguranță și pentru a le racola într-un mediu optim.

Daniela Turculeț, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Agriculturii

Vezi și: (video) Căprior lovit mortal la intrarea în Chișinău. Ce trebuie să facă șoferii care au parte de asemenea situații

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise