(foto) Record Guinness! Toyota Hilux – maşina care a ajuns în cea mai nordică localitate din Eurasia

Reuşită demnă de apreciat! Două pick-up-uri Toyota Hilux au ajuns în cea mai nordică aşezare umană din Eurasia şi astfel a fost stabilit un record Guinness.

Mașinile de teren au parcurs 600 de kilometri prin zăpadă şi gheaţă într-o expediţie cu o durată de aproximativ 10 zile şi în care au participat şase bărbaţi.

Expediția a început la 13 ianuarie 2018 din orașul rus Norilsk şi s-a încheiat în localitatea Dikson peste zece zile. Până la destinaţie au avut mai multe neplăceri, inclusiv anvelope tăiate de gheaţă!

Cea mai complicată parte a traseului a fost prin partea arctică a Rusiei şi prin gheţarii din Marea Kara. În context, ultimii 30 de kilometri au fost parcurşi într-o zi! Temperatura aerului a ajuns la -57°C, dar cu vânt de 17 m/s se simțea ca -70°C.

Vezi şi: (video) Îţi taie respiraţia! Expediţie prin Canada şi Alaska în compania a două Mercedes-Benz G-Class

Pentru expediție au fost folosite pick-up-uri echipate standard cu motoare turbo diesel de 2.4 și 2.8 litri. Deosebirile s-au limitat doar la instalarea unor anvelope MAXXIS NS5 PREMITRA ICE NORD, a unor faruri suplimentare, un mic bullbar pentru protecţia radiatorului şi a unor “pături” sub capotă pentru motoare.

În conformitate cu cerințele Cărții Recordurilor Guinness, maşinile de teren nu au putut fi dotate cu geamuri duble sau cu diferenţiale suplimentare.

Amintim că localitatea Dikson a fost fondată la 7 septembrie 1915 pe o insulă cu acelaşi nume, mai târziu fiind construită şi o parte continentală. Numele i-a fost dat în cinstea negustorului şi călătorului suedez Oscar Dikson (1823-1897). În preajmă există un aeroport cu o pistă din beton, dar şi cel mai nordic port maritim din Federaţia Rusă.

Pe drum au întâlnit una dintre cele mai mari nave care sparg gheaţa, propulsată cu ajutorul unui reactor nuclear:

După ce au ajuns la destinaţie, participanţii la expediţie au avut o întâlnire cu administraţia localităţii Dikson:

Iată traseul expediţiei:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/