Accidentul din Texas. Ancheta a scos la iveală faptul că “Tesla fără șofer” nu putea rula fără un șofer la volan

Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi din SUA a publicat un raport preliminar de investigație cu privire la accidentul rezonant din aprilie 2021, care a implicat o Tesla Model S, în care au decedat două persoane, nimeni dintre ele fiind la volan.

Raportul confirmă în esență declarația făcută anterior de Elon Musk: era imposibil de folosit sistemul Autopilot pe secțiunea de drum în cauză!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Pentru a se asigura că electromobilul nu se deplasa de unul singur sub controlul sistemelor electronice, s-a efectuat un experiment similar, încercându-se conducerea autonomă de-a lungul aceluiași drum de pe care a ieșit în viteză Tesla și a intrat agresiv într-un copac.

În document se menționează că sistemul de control autonom pur și simplu nu a putut fi activat, deși s-au făcut două încercări. O funcție a sa, Autosteer, a refuzat să funcționeze, probabil din cauza lipsei marcajelor pe drum.

Elon Musk, la o zi după accident, a declarat că echipamentul exemplarului Model S implicat nu includea funcția Full Self Driving, iar alte sisteme nu au putut fi utilizate din cauza condițiilor de drum.

Raportul mai notează că în momentul începerii mișcării, ambii pasageri care și-au pierdut viața, în vârstă de 59 și 69 de ani, se aflau așezați pe scaunele din față. Acest lucru este confirmat din imaginile obținute de pe camerele de supraveghere a locuinței proprietarului vehiculului electric. În ceea ce privește incendiul, motivul izbucnirii acestuia a fost pus pe seama distrugerii carcasei bateriei litiu-ion în urma coliziunii puternice.

Departamentul continuă să colecteze date, inclusiv prin analiza blocurilor electronice scoase din mașina electrică arsă. Poliția locală, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi și Tesla însăși sunt implicate în ancheta demarată de agenția federală, despre care nu se știe la moment când va fi finalizată.

Între timp, aflați că producătorul de mașini electrice a brevetat încă în ianuarie un sistem care nu va mai permite deplasările cu centura de siguranță necuplată sau cuplată în mod fictiv. Se numește Improper Seatbelt Usage Detection și funcționează pe bază de senzori speciali integrați în scaune și centurile propriu-zise.

Tehnologia nu va permite “înșelarea” intenționată a sistemelor electronice de la bord pentru că va recunoaște inclusiv dacă centura este pusă pe la spate, ori în lacăt este pusă o imitație. Dacă este detectat un astfel de “truc”, capacitatea de mișcare a mașinii va fi blocată, iar mesaje de avertizare vor fi emise pe ecranul central din interior, dar și pe telefonul proprietarului.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/