Daimler AG anunţă Project Focus şi îşi schimbă denumirea. De ce este nevoie de asta

Daimler AG a anunțat cea mai mare restructurare a afacerii sale de la “divorțul” său din 2007 de Chrysler. Concernul german intenționează să scoată de sub aripa sa divizia Trucks, cea care produce camioane, iar sub administrarea sa să includă şi divizia responsabilă de producția de autobuze (Daimler Buses).

Pregătirile pentru acest lucru au fost efectuate în 2019, când Daimler Trucks a fost transformată într-o societate pe acțiuni separată. Noua etapă implică scoaterea acțiunilor sale în ofertă publică la bursă (până acum toate sunt încă în posesia Daimler AG). Însă, acest lucru va fi posibil doar după vânzarea pachetului majoritar de acțiuni al Daimler Trucks printre acționarii-cheie ai concernului – evident, pentru a nu pierde controlul asupra producătorului de camioane. 

De cealaltă parte, compania-mamă Daimler AG se va concentra pe autoturisme premium sub mărcile Mercedes-Benz, AMG şi Maybach (lăsându-şi sub aripă divizia producătoare de vehicule utilitare ușoare Mercedes-Benz Vans) și va fi redenumită în Mercedes-Benz AG. Ciudat sau nu, dar grupul auto, dintr-un anumit motiv, a decis să renunțe la utilizarea numelui de familie al fondatorului său și al unuia dintre inventatorii motoarelor cu combustie internă pe benzină Gottlieb Daimler.

Daimler Trucks nu își va schimba denumirea, iar transformarea sa într-o companie independentă ar trebui să contribuie la creșterea sa, spune Ola Kallenius, CEO-ul Daimler AG. 

“Autoturismele și camioanele Mercedes-Benz sunt două afaceri complet diferite, cu categorii diferite de consumatori, tehnologii și cerințe de capital. Credem că Daimler Trucks va fi mult mai eficient ca întreprindere independentă, cu propriul flux de numerar și fără restricțiile impuse de structura conglomeratului”.

Estimativ vorbind, capitalizarea pe piaţă a Daimler Trucks va fi de cel puțin 29 miliarde de euro. Acum, valoarea Daimler AG este de 85 de miliarde de euro.

Daimler Trucks va include producţia de autovehicule grele şi piese pentru acestea sub mărcile Mercedes-Benz, Setra (Germania), Mitsubishi-Fuso (Japonia), Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses şi Detroit Diesel (toate patru din SUA) şi Bharat Benz (India).

Procesul de reorganizare este planificat să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021. Atunci Daimler Trucks va avea propriul director executiv, Consiliu de Administrație și sediu central separat.

Află mai multe:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/