“Noutate” în configuratorul Tesla – volanul normal

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Tesla oferă de-acum şi opţiunea de retrofit. Cei care şi-au luat maşini cu Yoke pot achita 700 de dolari pentru a le fi schimbat într-un service oficial cu cel rotund.


Rugăciunile multora au fost ascultate, inclusiv după o perioadă de “experimente” pe clienţi. În urmă cu doi ani, facelift-ul a adus în interiorul Tesla Model S şi Model X un element controversat din punct de vedere ergonomic, un volan sub forma unei manşe, numit Yoke, deşi era testat în paralel şi cel tradiţional.

Deoarece încă coexistă cu direcția fără un raport de transmisie progresiv, în practică un astfel de volan s-a dovedit a fi incomod. Astfel, ca urmare a cererilor, Tesla s-a văzut nevoită să întoarcă volanul rotund obişnuit, însă acesta nu va înlocui Yoke. În configuratorul maşinilor menţionate sunt acum două volane la alegere!

Alegerea volanului rotund nu implică nicio taxă suplimentară, însă acesta nu a adus înapoi manetele care erau disponibile anterior pe coloana de direcţie. Tesla a implementat treptat funcțiile manetelor în butoanele cu feedback de pe spiţele volanului. 

Elon Musk a explicat anterior toate aceste inovații prin faptul că, în timp, creierul maşinilor ar trebui să învețe cum să comute singure modurile de rulare și să pornească indicatoarele de direcție, iar volanul trunchiat în înălțime are menirea de a spori vizibilitatea. O perioadă a fost şi împotriva revenirii la normalitate.

Întrucât „viitorul luminos cu pilot automat” nu a sosit încă, realitatea demonstrează că volanul rotund este încă în vogă şi revenirea acestuia pe Model S și Model X poate fi doar salutată, mai ales că Tesla nu a implementat încă un raport de transmisie progresiv care să facă direcția mai „ascuțită” la viteze mari.

Cmentariile sunt închise