(video) Ultimul Porsche 911 (991), vândut cu $500000! Iată ce bonusuri a mai primit proprietarul

(update 23.04.2020) Porsche Cars North America, Inc. (PCNA) a decis să se potrivească cu oferta câștigătoare şi să aloce o sumă de bani pentru a ridica veniturile totale la 1.000.000 dolari. Banii vor fi donați către United Way Worldwide pentru a ajuta direct activitatea sa în lupta împotriva COVID-19.

Şi casa de licitaţii RM Sotheby’s va dona o parte semnificativă din prima cumpărătorului către fondul UW COVID-19.


(update 22.04.2020) Licitaţia online organizată din ziua de 15 aprilie pentru vânzarea ultimului Porsche 911 de generaţie 991, un Speedster, s-a încheiat în această seară la ora 20:00!

Urmărind-o şi noi, vă putem spune că în total erau 25 de oferte la ora 19:30 şi ultima sumă era de 435.000 de dolari, însă suma finală s-a oprit la 500.000 de dolari (+50.000 de dolari Buyer’s premium) după ce au mai fost făcute încă şapte oferte într-un timp restrâns!

Pentru comparaţie, preţul de start care i-a fost anunţat la momentul premierei era de 275.750 dolari pentru piaţa din SUA, iar cel al maşinii în cauză, din uzină, este de 311.940 de dolari.


(11.04.2020) Ultimul Porsche 911 de generaţie 991 se va vinde prin licitaţie! Iată ce va mai primi ofertantul câştigător

Multe mașini sunt descrise ca fiind “ultimate”, dar puține pot pretinde în mod credibil că sunt chiar aşa. Acest Porsche 911 Speedster este chiar ultimul reprezentant al generaţiei 991 care a intrat și a părăsit deja linia de producție de la uzina Stuttgart-Zuffenhausen. Codul său VIN este prin urmare cel final atribuit și dincolo de această distincție, acest 911 Speedster este unul din cele doar 1.948 de exemplare construite vreodată.

Din multe puncte de vedere, această mașină marchează o piatră de hotar în evoluția continuă care a început cu peste 70 de ani în urmă, când primul 356 “No. 1” al Porsche a fost înregistrat oficial în Austria. Porsche a relansat Speedster de mai multe ori de la debutul său în 1954, și scurtat, cu un parbriz abrupt, cu acoperiş textil rabatabil şi un interior spartan, a apărut în fiecare eră de atunci. Pentru 991, Porsche a luat semnătura “twin streamliners” și le-a tradus în epoca modernă, cu un design contemporan construit dintr-un compozit de fibră de carbon.

Atât partea frontală, cât şi cea posterioară a maşinii sunt realizate din poliuretan ușor. Ca și pe modelul Porsche 911 R, aripile din față a lui Speedster și capota sunt din compozit de fibră de carbon, dar capacul spate sculptat este unic pentru Speedster. Capacul din spate este modelat dintr-o singură componentă, crescând rigiditatea structurală, și deține recordul pentru cel mai mare panou de caroserie marca Porsche construit din material ușor.

Sub “piele”, suspensia lui 911 Speedster se bazează pe celebra configurație a modelului Porsche 911 GT3, cu același sistem activ de management cu calibrări specifice modelului pentru o croazieră mai plăcută. Suspensia este monitorizată și ajustată în mod constant de sistemul Porsche Active Suspension Management, care poate regla electronic amortizoarele lui Speedster pentru a asigura o cursă optimă pe orice suprafață a drumului.

Manipularea excelentă se realizează şi prin sistemul standard de roţi directoare spate, împărtășit și cu celelalte mașini din linia 911 GT, deși sistemul a fost reglat special pentru Speedster. Standard pe acest model mai vin nişte mecanisme de frânare carbo-ceramice, a căror putere de oprire este egală cu cele instalate pe 911 GT3, dar pentru fiecare mașină dotată cu un pachet Heritage Design, etrierele de frână sunt toate vopsite într-un negru lucios cu inscripții PORSCHE de culoare albă.

Poate două cele mai celebre dintre caracteristicile lui Speedster se găsesc aici standard: cutia de viteze manuală în şase rapoarte şi motorul natural aspirat în şase cilindri şi de 4.0 litri volum (510 CP/470 Nm). Andreas Preuninger și divizia Porsche GT au reglat motorul lor deja puternic pentru a produce chiar mai multă putere pe Speedster prin utilizarea unor injectoare de înaltă presiune și supape de accelerație individuale, care sunt unice pentru acest model.

O opțiune specială pentru această maşină de ediție limitată este Heritage Design Package – un pachet estetic cu detalii care scot în evidenţă istoria brandului în motorsport. O livrea inconfundabilă a fost proiectată pentru a fi similară cu cea purtată de maşinile de curse 356, care au fost construite de uzină, în timp ce vopseaua Silver Metallic face referire la un moment în care toate mașinile au apărut în aceeași nuanță elementară. O grafică clasic sans-serif “PORSCHE” se întinde de la roată la roată pe fiecare parte laterală, cu o curbare vizibilă spre exterior, spre spate, pentru a se potrivi cu aripile posterioare extinse. Iar jantele de 20 de inci în satin platinum, cu puncte de prindere centrale de culoare neagră, sunt de asemenea, inspirate din curse și sunt exclusive pentru un 911 Speedster cu pachet Heritage Design.

Ca orice Speedster adevărat, acest exemplar dispune de un parbriz personalizat, care a fost scurtat în comparație cu fratele său 911 Cabriolet – unghiul său a fost coborât şi mai mult pentru a-l aduce pe conducătorul auto chiar mai aproape de drum. De fiecare parte a celor două “streamliners” gemene, două special măcinate și placate cu aur insigne “Speedster” sunt aplicate. Designerii de la Porsche au fost deosebit de mândri de măiestria meticuloasă care a fost folosită pentru acest logotip cu totul nou, de la selectarea fontului la materialele utilizate, efectul amintește de insigna de pe originalul 356 A Speedster. Ca și în original, insigna placată cu aur se extinde la interior, cu un subtil “Speedster” găsit pe bord.

Doar două scheme de culori interioare au fost disponibile de comandat: una inspirată de curse, în totalitate neagră cu accente de culoare roşie, pe standardul 911 Speedster, sau acest superb dublu ton, parte a Heritage Design Package, cu un tablou de bord practic negru și ceasuri de bord negre pentru a fi minimizate reflecțiile de lumină, inserţii în GT silver pentru a se potrivit cu culoarea exterioară a maşinii şi pentru a contrasta cu insigna “Speedster”, alături de nişte scaune sport Full Bucket tapiţate cu piele naturală în nuanţă Cognac peste o bază realizată din compozit de fibră de carbon – amestecul perfect dintre luxul din lumea veche și materialele moderne.

Și dacă începe să plouă, ocupanții lui Speedster pot căuta adăpost rapid. Sub capacul din spate, Porsche a montat un acoperiș textil de culoare neagră pentru vreme nefavorabilă. Datorită construcției ușoare, instalarea sa este o sarcină relativ ușoară care poate fi realizată de o singură persoană. Apăsarea unui buton deblochează capacul din spate pentru a putea fi scos acoperişul operat manual. O singură mișcare fluidă îl aduce la parbriz, iar o altă apăsare de buton activează un dispozitiv de blocare pentru a conecta cele două elemente împreună. Ultimul pas este de a închide capacul din spate și de a fixa contraforturile acoperișului la fiting-urile cromate de pe “streamliners-urile” gemene. O punte între cele două cocoaşe conţine o a treia lumină de frână, unică pentru modelul 911 Speedster. Iar un secret final se ascunde sub capacul din spate – un sistem suplimentar de protecție în caz de răsturnare, care poate detecta un accident și implementa greutate de sprijin printr-o pereche de bare de siguranță într-o fracțiune de secundă pentru a proteja pasagerii din cabină.

Şi încă câteva lucruri care fac referire la patrimoniul Speedster sunt, de exemplu, un extinctor montat lângă picioarele pasagerului din dreapta. Alte opțiuni includ oglinzi cu sistem automat anti reflecţii şi cu un senzor de ploaie integrat și faruri LED finisate în culoare neagră cu sistem Porsche Dynamic Light, care ştie atât unghiul de direcție, cât și viteza curentă, pentru a întoarce elementele din faruri pentru a ilumina mai bine drumul din față. Călătoriile lungi vor fi mai ușoare cu acest exemplar, deoarece are montat rezervorul opțional de combustibil pentru autonomie extinsă – 90 de litri. Un kit opțional de ridicare a osiei față a fost la fel bifat în lista de dotări, făcând trecerile peste denivelări mai nedureroase. Dar cea mai importantă opțiune montată pe această maşină este sistemul automat de control al climei cu aer condiționat.

Două accesorii unice însoțesc, de asemenea, acest ultim 911 Speedster. Primul are aceleaşi caracteristici de design și materiale pe care le are automobilul: un ceas spectaculos 911 Speedster Heritage Design de la Porsche Design, cu o funcție flyback chronograph pentru înregistrarea timpilor de tur repetate sau înregistrarea mai multor teste de accelerare. Ceasul este alimentat de primul, dezvoltat independent Porsche Design Caliber WERK 01.200, cu un rotor înfăşurător în forma modelului de jantă de pe maşină.

Sărbătorind atât patrimoniul de mult timp al lui Speedster, cât și colaborarea de lungă durată între Porsche AG și Porsche Design, ceasul COSC-certificat are prea multe detalii inspirate din istorie pentru a putea fi menționate aici. Cel mai important, și o notă unică pentru această ocazie, ceasul a fost gravat cu o parte din numărul de șasiu al exemplarului Speedster, în timp ce cureaua sa este realizată din exact aceeași piele moale şi naturală care s-a folosit pentru scaunele de la interior.

Pentru că acest Speedster reprezintă ultimul 911 de generaţie 991, Porsche i-a documentat fotografic tot procesul de construcţie pentru că a fost asamblat în Weissach, Germania, în decembrie 2019. Ultima dată când Porsche a comandat un astfel de proiect a fost atunci când a făcut exemplarul 911 cu numărul #1.000.000! Rezultatul este o carte de mare format şi cu o copertă din aceeaşi piele naturală în nuanţă Cognac.

Potrivit Porsche, volumul arată “progresul masinii, precum și reproduceri ale comunicatului de presă emis la momentul respectiv al lansării, dar şi rezultatul unui press coverage care a fost asociat modelului”. În plus, o schiță originală în creion, desenată de către echipa de design care a făcut Speedster, însoțește cartea.

Ca o concluzie, cartea va fi semnată de Dr. Frank-Steffen Walliser şi Andreas Preuninger după un tur în spatele scenei poligonului şi pistei de teste a Porsche AG, care va fi oferit ofertantului câștigător.

SUMARUL OFERTEI:

  1. Ultimul Porsche 911 Speester în caroserie 992 de ediţie limitată, cu foarte multe dotări opţionale şi cu un parcurs de sub 50 km;
  2. O scrisoare de autenticitate în ramă, semnată de Dr. Frank-Steffen Walliser și Andreas Preuninger;
  3. Un cronograf 911 Speedster Heritage Design by Porsche Design, cu o parte din numărul şasiului maşinii;
  4. O carte din piele, legată (one of one) care conține imagini cu exemplarul construit și decupaje de presă din momentul anunțului său, precum și o schiță originală făcută de echipa de design responsabilă pentru model;
  5. Invitație în calitate de invitat de onoare la evenimentul de înmânare, în cadrul The Quail, Monterey Car Week (dacă totul va fi bine, va avea loc vineri, 14 august 2020), unde Klaus Zellmer, președinte și CEO al Porsche Cars North America va desfășură procedurile. Invitația este pentru doi adulți și cuprinde zboruri de clasă business în SUA, transferuri și cazare la hotel, dejunuri și cine, timp de trei nopți în timpul Monterey Car Week. (În cazul în care Monterey Car Week nu va avea loc din cauza COVID-19, ofertantul câștigător poate alege să primească mașină fie la sediul Porsche din Atlanta sau la casa companiei din Los Angeles (Porsche Experience Center), la un moment convenabil reciproc. De asemenea, vor fi oferite bilete gratuite la ediţia din 2021 a Monterey Car Week.
  6. O invitație pentru două persoane de a călători la Weissach, în apropiere de Stuttgart, Germania, într-un punct convenit de comun acord în calitate de oaspeți de onoare ai Porsche AG pentru a primi un tur ghidat în interiorul poligonului (ghizi personali: Dr. Frank-Steffen Walliser – vicepreședinte responsabil de linia de modele 718 și 911 și Andreas Preuninger – director al liniilor de model GT), o vizită la Porsche Motorsport, în clădirea unde se dezvoltă maşinile GT şi pe pista de teste cu posibilitatea de a primi o experiență în calitate de pasager cu Andreas Preuninger înainte de a termina cu o vizită la departamentul de design Porsche. De notat este că: nu sunt autorizate camere sau dispozitive de înregistrare la fața locului; invitația este pentru două persoane şi include zboruri de clasă business în Europa furnizate, împreună cu navete Porsche și două nopți de cazare (inclusiv mese).

În lumina evenimentelor globale actuale, încasările Porsche Cars North America în urma acestei licitaţii online, organizate în comun cu casa RM Sotheby’s, vor fi donate fundaţiei United Way Worldwide’s COVID-19 Community Response and Recovery!

Ofertantul câștigător trebuie să fie rezident al SUA. Potențialii ofertanți de peste mări trebuie să cunoască că această mașină este certificat pentru a îndeplini standardele federale de siguranță a autovehiculelor din SUA, dar şi normele de emisii federale din SUA şi California. Astfel, maşina va fi livrată ofertantului câștigător doar în California. Orice potențial export al acestei mașini în afara Statelor Unite va fi responsabilitatea exclusivă a ofertantului câștigător!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/