(video) Premieră: Actuala generaţie FIAT Panda trece printr-un facelift după aproape 10 ani de existenţă

Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de existenţă, cel mai accesibil model al italienilor de la FIAT, Panda, a suferit un facelift după aproape 10 ani de prezenţă pe piaţă a generaţiei curente!

Chiar dacă în tot acest timp a primit doar mici actualizări în termeni de echipări şi echipamente, modelul a rămas cel mai popular automobil din clasa A+ din Europa, al cărui preţ de start este de sub 10.000 de euro în Italia.

Caracteristici cheie:

  • Realmente vorbind, la exterior s-au schimbat uşor doar farurile şi stopurile, dar şi barele de protecţie, acestea din urmă fiind diferite în dependenţă de versiunea modelului. Pentru habitaclu se anunţă noi variante decorative şi mai multe dotări incluse în unele nivele de echipare.
  • În gamă a apărut o nouă versiune de bază numită Panda City Life. Aceasta se va deosebi prin nişte inserţii speciale pe partea inferioară a portierelor, pe bara de protecţie frontală şi printr-un set de jante de 15 inci.
  • În sfârşit, după ani de zile în care, inclusiv în nivele de echipare mai scumpe, exista doar un sistem audio simplu cu un ecran monocrom, precum și un dispozitiv de fixare pentru gadget-urile proprii, a apărut un sistem multimedia normal. Acesta este operat pe un ecran tactil de 7.0 inci şi suportă interfeţele Apple CarPlay și Android Auto.
  • Cu apariţia acestui monitor s-au eliminat complet deflectoarele centrale de ventilație. De acum înainte, acestea sunt parțial compensate printr-o singură conductă îndreptată spre parbriz din partea de sus a panoului frontal. În plus, noul sistem de purificare a aerului D-Fence a fost adăugat în lista de opțiuni.
  • În plus față de Panda City Life, versiunea Sport a aderat la lista de versiuni care mai este alcătuită din City Cross și Cross (ambele disponibile cu tracţiune faţă sau integrală). Panda Sport poate fi recunoscut prin jantele din aliaj bicolore de 16 inci și prin câteva embleme speciale pe corp. Mai multe elemente de caroserie ce pot fi vopsite în negru, dar şi etriere de frână roşii, pentru contrast, sunt disponibile contra plată. În habitaclu, Panda Sport dispune doar de un panou frontal gri, un plafon acoperit cu material negru şi cusături contrastante roşii, care pentru volan sunt o altă opţiune.
  • Linia de motoare disponibile include unități pe benzină și gaz, iar la începutul anului li s-au alăturat unitatea hibridă cu motor trei cilindri (70 CP) din familia FireFly, cu un demaror-generator de 12 V. Curios este că, chiar și cu o astfel de motorizare, funcționează numai în combinație cu o cutie de viteze mecanică.

Pe piețele europene, vânzările modelului actualizat Panda vor începe în viitorul apropiat.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise