(video) Lexus are gata noul RZ şi a făcut un UTV pe hidrogen

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus a împărtășit un teaser al noului model RZ, primul său vehicul complet electric pe o platformă BEV dedicată.

Se poate afirma cu o doză foarte mare de probabilitate că va fi o variantă mai premium a noului Toyota bZ4X, deşi la moment nu au fost publicate alte informații.

Noul RZ va fi unul dintre cele 10 modele noi electrice sau hibride pe care Lexus le va lansa până în 2025. Totuși, în același timp, Lexus nu are de gând să abandoneze motoarele cu ardere internă. Niponii intenționează să le modifice pentru a arde hidrogen și vor să aplice această tehnologie în cele mai neașteptate segmente.

Un exemplu în acest sens este redat prin conceptul ROV, arătat pentru prima dată fără detalii în cadrul prezentării noului LX.

Acest Recreational Off-Highway Vehicle este un buggy conceptual pus în mişcare de un motor pe hidrogen de 1.0 litri care funcționează la fel ca un motor pe benzină, dar cu un rezervor de înaltă presiune pentru hidrogen comprimat care este livrat de un injector direct specific. Important este că noul motor cu hidrogen produce emisii aproape de zero, cu o cantitate neglijabilă de ulei de motor ars în timpul conducerii.

Acest autovehicul poartă toate semnele distinctive ale unui vehicul de teren, cu suspensia expusă la vedere, cușca de protecție și anvelopele groase de teren pentru condus pe piste noroioase. Dimensiunile îi sunt de ​​3.120 x 1.725 x 1.800 mm.

Despre perspectivele-i de producției în serie nu s-a anunţat nimic.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata