(video) Ofensiva electrică niponă! Toyota a arătat prototipurile a tocmai 20 de viitoare modele cu baterii, inclusiv marca Lexus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a organizat o prezentare masivă în care a arătat un total de 20 de proiecte promițătoare de mașini electrice. Evenimentul este un răspuns şi pentru acei critici care consideră că producătorul auto intenționat nu vrea să grăbească implementarea de maşini pe baterii, optând încă pentru hibride, dar iată că nu este adevărat. Un val destul de mare de electromobile se apropie!

Producătorul auto nu a făcut public deocamdată niciun detaliu suplimentar şi nicio specificație tehnică a vreunuia din cele 20 de prototipuri, dar a precizat în ce segmente urmează să dezvolte direcția electrică. 

Dacă toate proiectele din imagini vor fi aduse cu succes în faza de serie, atunci compania va pune la dispoziţie mai multe crossovere, sedanuri, pickup-uri şi SUV-uri de diferite dimensiuni. Vor exista evident şi modele sport, inclusiv un succesor electric pentru legendarul LFA!

Acum Toyota are o singură mașină electrică de producție – noul bZ4X. Cu toate acestea, pe viitor, i se va alătura un SUV mai mare, cu trei rânduri de scaune, pe aceeași platformă, precum și opțiuni mai compacte. 

Unul dintre ele poate fi o continuare a stilisticii stabilite de actualul C-HR. Altul însă poate fi cel mai accesibil vehicul electric al mărcii. Akio Toyoda a descris acest prototip ca fiind „proiectat având în vedere toate nevoile cumpărătorilor din Japonia și Europa”.

„Astăzi, aș dori să vorbesc despre strategia Toyota pentru atingerea neutralității carbonului – în special strategia noastră pentru vehiculele electrice cu baterii, care reprezintă una dintre cele mai promițătoare opțiuni. Consider că atingerea neutralității carbonului înseamnă realizarea unei lumi în care toți oamenii care trăiesc pe această planetă continuă să trăiască fericiți. Vrem să contribuim la realizarea unei astfel de lumi. Aceasta a fost și va continua să fie dorința Toyota și misiunea noastră în calitate de companie globală. Pentru această provocare, trebuie să reducem emisiile de CO2 cât mai mult posibil, cât mai curând posibil.

Trăim într-o lume diversificată și într-o eră în care este greu de prezis viitorul. Prin urmare, este dificil să faci toată lumea fericită cu o opțiune unică. De aceea, Toyota dorește să pregătească cât mai multe opțiuni pentru clienții noștri din întreaga lume. Considerăm că toate vehiculele electrificate pot fi împărțite în două categorii, în funcție de energia pe care o folosesc. O categorie este cea a „vehiculelor care reduc emisiile de carbon”. Dacă energia care alimentează vehiculele nu este curată, utilizarea unui vehicul electrificat, indiferent de tipul acestuia, nu ar duce la zero emisii de CO2. Cealaltă categorie este cea a „vehiculelor neutre din punct de vedere al carbonului”. Vehiculele din această categorie funcționează cu energie curată și ating zero emisii de CO2 în întregul proces de utilizare.

Noi, cei de la Toyota, vom face tot posibilul pentru a realiza astfel de vehicule. Astăzi, am dori să vă prezentăm ceea ce ne-am pregătit pentru viitor.”

Akio Toyoda, şeful Toyota Motor

Pe lângă crossovere, Toyota planifică să se dezvolte şi în alte clase: de exemplu, sedanul numit la moment bZ SDN ar trebui să fie cea mai bună opțiune pentru șoferii începători.

Ar trebui să apară o alternativă electrică pentru pickup-ul Toyota Tundra. În plus, compania şi-ar dori să renască iconicul SUV FJ Cruiser: un prototip de culoare albastră caracteristică cu un stil similar de aspect a fost demonstrat sub numele Compact Cruiser EV.

Toyota va produce și mașini sport electrice compacte. Compania însăși poate avea un coupe mic cu un acoperiş dur detaşabil, iar sub marca Lexus va fi lansat un model mai emblematic. 

Macheta arată ca un coupe cu o siluetă clasică, dar cu o capotă alungită și bare de protecție cu design ceva mai futurist. Versiunea-i de producție va putea face 0-100 km/h în 2.0 secunde şi va putea înregistra o autonomie de 700 de km (cifre preliminare oficiale). Supercarul este proiectat ținând cont de posibilitatea de a folosi baterii solid state de nouă generaţie!

În sfârșit, Toyota și-a planificat un model ultra-compact pentru zonele metropolitane (cel mai probabil va rămâne un privilegiu al Japoniei și Chinei), precum și un van compact pentru livrări (în două versiuni).

În linii generale, conform lui Akio Toyoda, până în 2030 concernul Toyota intenționează să vândă până la 3.5 milioane de vehicule electrice anual. Până atunci, numărul total de modele electrice din gama Toyota și Lexus ar trebui să ajungă la 30!

La rândul său, Lexus va scăpa complet de modelele cu motoare cu ardere internă pe unele piețe până la sfârșitul deceniului curent – inclusiv în Europa, America de Nord și China. Iar până în anul 2035 orice model Lexus va fi doar electric!

Printre prototipurile marca Lexus arătate în cadrul prezentării de astăzi există pe lângă supercarul sus menţionat, un SUV full-size, o decapotabilă, precum şi trei modele care ar putea rivaliza direct cu toate versiunile deja lansate ale lui Porsche Taycan!

Evenimentul de prezentare în reluare:

Anterior Akio Toyoda a făcut astfel de declaraţii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/