Toyota, cu ajutorul Porsche, ar putea reintroduce în gamă un model care a dispărut după 2007

Pe coridoarele sediilor Toyota de mult timp se vorbeşte despre planurile de a reînvia un model decapotabil cu motor montat central care a existat până în anul 2007 – MR2 Roadster.

Mai nou, o oarecare confirmare a intenţiei este redată prin declaraţia inginerului-şef Tetsuya Tada, care a spus că ar dori să vadă în calitate de co-autor al noului automobil sportiv compania Porsche!

Desigur, până în prezent nu există nici o confirmare oficială despre relansarea modelului, nici din partea Toyota şi nici din partea Porsche. Într-un interviu pentru AutoIndustriya, Tetsuya Tada a fost întrebat despre viitorul maşinii sport legendare și cu ce marcă ar dori să coopereze în privinţa acestui proiect. În replică, el a răspuns că Porsche ar putea fi cel mai bun partener.

Desigur, acest lucru poate fi doar o altă “glumă” lansată de reprezentanții brandului japonez. Dar, având în vederea că pentru Toyota proiecte dezvoltate în comun cu concurenți a devenit o practică obişnuită în ultima vreme, iar Porsche are o experiență uriașă în crearea de mașini sport cu motor poziţionat central, o astfel de alianță pare destul de reală.

Toyota are deja două modele care au fost create cu participarea altor producători. Coupeul GT86, care a înlocuit modelul Celica pe piață, a fost realizat în colaborare cu cei de la Subaru (care au un model analogic BRZ).

Iar noua generaţie Toyota GR Supra a fost făcută în parteneriat cu cei de la BMW. Modelul a primit asupra sa un val de critici din partea fanilor deoarece niponii au decis să nu folosească până şi un motor de producţie proprie în favoarea unuia pregătit pentru noul Z4.

Zvonurile că marca japoneză are de gând să întoarcă pe piață toate mașinile care au fost odată triumfătoare au apărut în 2010. Pe atunci conducerea a anunţat despre dorința de a-şi repeta succesul de altă dată în motorsport. Mai târziu, divizia GAZOO Racing a confirmat că dezvoltarea unui succesor al roadster-ului într-adevăr este în curs de desfășurare.

Vezi şi: (video) Rolls-Royce-ul ideal pentru un japonez trebuie să aibă un motor turbo marca Toyota

Iată cum ar putea arăta o astfel de maşină în viziunea designerului finlandez Esa Mustonen:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/