(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul BMW i Hydrogen NEXT

Ca unul dintre pionierii în domeniul mobilităţii electrice, BMW Group se pregăteşte pentru numeroasele provocări ale mobilităţii viitorului. O demonstrează prin noul BMW i Hydrogen NEXT, un prototip care dezvoltă pile de combustie şi care îi aşteaptă pe vizitatori la Salonul Auto de la Frankfurt alături de BMW Concept 4.

BMW Group lucrează de la premisa că diferite tipuri de sisteme de propulsie alternativă vor coexista, pentru că nu există o soluţie singulară care să acopere întregul spectru de nevoie de mobilitate ale clienţilor de pe mapamond. Vehiculele cu hidrogen reprezintă o alternativă importantă şi completează sistemele de propulsie electrice pe baterii. Această diversitate bogată de tehnologii de propulsie electrificată – din care trenurile de rulate plug-in hybrid sunt un alt exemplu – subliniază angajamentul BMW Group faţă de obţinerea unei mobilităţi cu emisii zero ca parte a unei strategii elaborate.

În 2022, BMW Group îşi propune să prezinte următoarea generaţie a sistemelor de propulsie electrică cu pile de combustie cu hidrogen într-un automobil de serie mică bazat pe actualul BMW X5. BMW i Hydrogen NEXT oferă acum la Frankfurt o primă imagine a ceea ce poate oferi acest model.

BMW Group urmăreşte să ofere clienţilor automobile cu pile de combustie cel mai devreme în 2025, dar planul depinde foarte mult de cerinţele pieţei şi de condiţiile generale.

BMW i Hydrogen NEXT demonstrează că această tehnologie poate fi integrată eficient într-un automobil dinamic precum BMW X5. Modificări uşoare ale designului maşinii îl fac, în mod deliberat, să fie recunoscut ca un model BMW i, ca parte a strategiei de a folosi acest sub-brand pentru a promova inovaţia şi ca incubator pentru toate tehnologiile noi ale BMW Group.

În partea frontală, modificările sunt vizibile cel mai clar în modelul distinctiv de culoare BMW i Blue de pe capotă. Acest model reapare în formă tridimensională în prizele de aer. Forma şi culoarea modelului formează un flux dinamic de-a lungul părţii frontale şi a părţii laterale a caroseriei de culoare Mineral White.

Detaliile de pe jantele din aliaj uşor fac de asemenea parte din limbajul BMW i. La spate se remarcă difuzorul cu elemente de culoare BMW i Blue. Designul său gol, fără terminaţii de eşapament, evidenţiază clar că sistemul de propulsie al automobilului nu produce emisii.

Alte detalii despre ce ascunde sub caroserie, în afară de structura trenului de rulare din filmuleţul de mai sus, nu au fost oferite deocamdată.

Vehiculele electrice cu pile de combustie cu hidrogen (FCEV) sunt capabile să asigure o deplasare cu emisii zero, cu caracteristici de utilizare similare vehiculelor convenţionale: timpi de realimentare sub patru minute, autonomie lungă fără influențe majore din partea climei, performanțe dinamice si nici un compromis în ceea ce priveşte confortul. Pentru ca toate acestea să devină posibile, este necesară o infrastructură de hidrogen bine pusă la punct. În majoritatea ţărilor, asemenea infrastructuri de aprovizionare sunt încă într-o fază incipientă de dezvoltare.

BMW Group a oferit deja o demonstraţie a cât de potrivită este tehnologia pentru utilizare cotidiană. BMW Group şi Toyota Motor Corporation şi-au unit forţele în 2013 pentru co-dezvoltarea unui sistem de propulsie care utilizează tehnologia pilelor de combustie. Din vara anului 2015, divizia de cercetare a BMW Group a testat o flotă mică de vehicule-prototip BMW Seria 5 GT cu pile de combustie cu hidrogen, propulsate de un tren de rulare dezvoltat în comun cu set de pile de combustie Toyota.

În 2016, cele două companii au semnat un agrement de parteneriat pentru dezvoltarea produsului. De atunci, au lucrat împreună la generaţiile viitoare de sisteme de propulsie cu pile de combustie  şi la componente modulare scalabile pentru vehiculele cu pile de combustie cu hidrogen. Alianţa cu Toyota Motor Corporation arată cum BMW Group şi-a intensificat eforturile pentru a dezvolta tehnologii de propulsie alternative pentru condus fără nici un fel de emisii. Cei doi parteneri au mare încredere în tehnologia pilelor de combustie şi vor continua să lucreze împreună la dezvoltarea suplimentară a acesteia pe măsură ce infrastructura şi piaţa cresc pe mapamond.

Iar ianuarie 2017, BMW Group şi Toyota s-au unit cu 11 companii de top din energie, transporturi şi industriale pentru a lansa o iniţiativă globală cunoscută drept Consiliul Hidrogenului. Acesta are ca obiectiv să dezvolte o viziune unitară şi să dezvolte pe termen lung o revoluţie energetică alimentată cu hidrogen. Din iunie 2019, Consiliul Hidrogenului a crescut la 60 de companii membre.

Vezi şi: (video) Noul BMW X5 Protection VR6 nu are nici o frică faţă de gloanţe de calibru 7.62 mm

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise