(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul BMW Concept 4

A 68-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt (IAA Cars) este scena pe care se prezintă BMW Concept 4 – o interpretare a viitorului limbajului de design al mărcii construit pe baza identității puternice a mărcii.

“BMW Concept 4 întruchipează esenţa estetică a mărcii BMW. Combină proporţiile perfecte cu design precis şi clar”, a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv al BMW Group Design.

BMW Concept 4 se apropie de şosea. Grila frontală distinctivă, prizele de aer remarcabile şi suprafeţele sculptate proeminent vorbesc despre performanţele dinamice şi experiența de condus. Atenţia este atrasă în centrul părţii frontale de grila verticală a radiatorului.

“Grila a fost mereu un element distinctiv al automobilelor BMW. BMW Concept 4 prezintă o abordare încrezătoare şi elegantă al acestui element emblematic. În acelaşi timp, BMW Concept 4 oferă o avanpremieră a părții fronatele expresive a gamei Seria 4”, a explicat Domagoj Dukec, directorul BMW Design.

Grila orientată vertical se potriveşte perfect atât cu proporţiile părţii frontale şi are o bază puternică în istoria BMW. Forma şi designul său evocă modele legendare precum BMW 328 sau BMW 3.0 CSi şi astfel se aduce în lumina reflectoarelor istoria lungă şi de succes a mărcii BMW ca producător de coupeuri elegante.

Grila radiatorului oferă o serie de detalii elaborate. De exemplu, conţine elemente decorative orizontale, cu decupaje faţetate, care creează un contrast clar cu designul sportiv al părţii frontale şi conferă grilei profunzime şi exclusivitate. Elementele care construiesc grila şi prizele de aer sunt construite din elemente mici  în forma unor numere 4.

Farurile duble, subţiri şi focalizate, sunt uşor înclinate şi sunt unite cu grila radiatorului pentru a conferi părţii frontale un aspect modern, cu o identitate puternică care îşi regăseşte legături puternice în trecut. Blocurile optice LED atractive nu sunt acoperite cu sticlă; în schimb, sunt lucrate în caroserie asemenea unor sculpturi tridimensionale. Aceasta le permite să aducă părţii frontale un element de sofisticare tehnică distinctiv.

Capota puternic conturată extinde liniile părţii frontale prin volume puternice şi margini precise. Suprafeţele clar definite conturează grila radiatorului asemenea unui nestemat.

Vezi şi: (video) BMW a recreat un concept clasic care a dispărut după debutul său la Salonul Auto de la Geneva din 1970

BMW Concept 4 afişează proporţiile caracteristice unui BMW în cea mai modernă formă a lor de până acum. Capota extinsă, ampatamentul lung, linia fluidă a acoperişului şi consolele scurte creează conturul unui coupe modern, elegant şi dinamic. Interacţiunea dintre volumele rafinate şi un număr mic de contururi foarte precise creează o imagine dinamică.

Culoarea expresivă a exteriorului – Forbidden Red – accentuează foarte viu suprafeţele maşinii; în lumină, acestea proiectează un roşu intens, strălucitor, în timp ce umbra creează un efect aproape negru pentru un contrast spectaculos.

Caroseria atletică încorporează un habitaclu cu o deschidere îngustă a geamurilor, care accentuează suplimentar dinamismul părţii laterale. Linia lungă şi oscilantă a acoperişului curge discret în capota portbagajului, oferind părţii spate o estetică elegantă şi sportivă.

Pasajele evazate ale roţilor spate conferă expresie vizuală puterii transferate spre puntea spate şi accentuează umerii musculoşi de mai sus. În acelaşi timp, zona zveltă de deasupra roţilor faţă atinge un echilibru dinamic simplu. Volumele sale temperate îmbunătăţesc agilitatea vizuală şi simplitatea. Împreună, cele două seturi de pasaje ale roţilor oferă noului BMW Concept 4 o prezenţă puternică.

O linie principală orizontală între pasajele roţilor ia locul liniei de contur clasice în modelarea designului lateral al modelului. Este dispusă relativ jos de-a lungul părţii laterale a maşinii, creând un centru de greutate coborât vizual.

Mai jos, o altă linie de caracter urcă dinamic din spatele roţilor faţă spre capota portbagajului, aducând un plus de agilitate, împingând automobilul spre şosea.

Privind mai bine BMW Concept 4 sunt dezvăluite alte detalii elegante. Oglinzile retrovizoare, minimaliste şi cu două secţiuni, ies armonios din chedere. Secţiunea inferioară, din aluminiu lustruit, extinde chederul într-o mişcare cursivă, în timp ce secţiunea spate optimizată aerodinamic este în culoarea caroseriei şi completează designul oglinzilor într-o manieră elegantă. Pe partea interioară a oglinzilor este un logo BMW aparent plutitor, ceea ce devine vizibil doar la o inspecţie atentă.

Jantele din aliaj uşor ale BMW Concept 4 sunt la fel de bogate în detalii. Cu dimensiunea de 21 inci, vin cu o abordare arcuită a designului five-spoke sportiv, atrăgând privirea spre punctul central. Faţetele spițelor complexe au o finisare foarte lucioasă, în timp ce suprafeţele din spate au o granulaţie fină pentru a crea un efect uşor mai întunecat şi pentru a oferi jantei un contrast sofisticat.

Spatele BMW Concept 4 este apropiat de şosea, aşa cum se cuvine unui automobil sport. Linia de caracter trece din lateral, la partea spate într-o oscilaţie orizontală, lată, iar vizual reduce şi mai mult garda la sol a coupului. Pornind de acolo de unde au părăsit partea frontală, suprafeţele clare şi dimensionate generos, cu doar câteva linii, sunt tema dominantă. Purismul este prezent în fiecare element al părţii spate şi creează o grafică proeminentă a spatelui.

Habitaclul sportiv este spaţiat în caroseria puternică, ceea ce îi permite să cizeleze umeri laţi şi atletici în designul BMW Concept 4. Prizele de aer verticale încadrează secţiunea inferioară a spatelui şi accentuează atitudinea lată a automobilului. Stopurile LED constau dintr-un singur element cu fibră optică, care conferă formei L familiare BMW o grafică “heartbeat” de ultimă oră şi dispune de un capac de sticlă. Contururile lor subliniază accentual orizontal sportiv al părţii spate şi accentuează poziţia musculoasă pe şosea.

Difuzorul atractiv, integrat în şorţul spate musculos, completează designul părţii spate a maşinii. Aripioarele verticale despart suprafeţele curate ale spatelui maşinii pentru a transmite o declaraţie de pedigri sportiv, în timp ce finisarea în negru lucios cu particule metalice conferă un impact vizual suplimentar. Perechea de terminaţii de eşapament evidenţiază o formă liberă nouă şi dinamică, un detaliu al designului BMW Concept 4 care exprimă tot ceea ce înseamnă automobilul: esenţa modernă a unui coupe ce transmite atracţie estetică în fiecare clipă.

Nimic despre ce pune în mişcare acest concept nu ni se comunică. Premiera noii generaţii BMW Seria 4 este aşteptată în 2020 şi să sperăm că nu va avea o grilă de radiator similară 🙂

Vezi şi: (foto) Premieră: Ediţia limitată BMW M4 Edition ///M Heritage

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/