Preţurile plafon la carburanţi scad şi în ziua marcării înființării ANRE. Cel al motorinei se îndreaptă spre 25 de lei

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, 11 august 2022, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică împlinește 25 de ani de la înființare. Dar înainte de organizarea vreunui eventual eveniment festiv, instituția a ţinut, în mod tradiţional, să calculeze şi să publice noile tarife plafon pentru principalele produse petroliere.

Astfel spus, vineri, 12 august, un litru de benzină 95 va costa cu 20 de bani mai puţin decât astăzi, iar un litru de motorină standard cu 23 de bani mai puţin.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata