(video) Premieră în SUA: Noul Infiniti QX55 – un concurent pentru BMW X4 şi compania

În această, pentru noi noapte, peste ocean a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment special noul model Infiniti QX55. Aceasta este o variaţie coupe a modelului QX50, pe baza căruia este construit, şi vine pe piaţă să concureze cu modele precum BMW X4, Mercedes-Benz GLC Coupe şi Audi Q5 Sportback.

Modelul este considerat şi un urmaş ideologic al binecunoscutului Infiniti FX, model care se poate vedea şi pe drumurile din Moldova, unul care din 2002 a deschis acest segment de maşini înainte de a se inventa termenul de SUV coupe.

Caracteristici cheie:

  • După cum am notat, modelul este făcut pe baza lui QX50. Acest lucru înseamnă că la bază are o platformă cu motor poziţionat transversal, tracțiune principală pe puntea din faţă și un ambreiaj pentru conectarea celei posterioare.
  • Ampatamentul (2.800 mm) a fost, de asemenea, păstrat și doar forma corpului a fost schimbată. Noul QX55 este cu 39 mm mai lung (4.732 mm) și cu 56 mm mai scund (1.622 mm) decât QX50. Garda-i la sol măsoară 219 mm.
  • Designul posterior a fost schimbat în totalitate. Acolo au fost instalate noi stopuri (cu câte 45 de LED-uri fiecare), spaţiul pentru plăcuţa de înmatriculare a fost mutat de pe hayon pe bara de protecție, iar butonul de deschidere al ușii în sine este integrat în emblemă.
  • Faţa maşinii a fost, de asemenea, actualizată pentru a se diferenţia totuşi cumva de QX50: o bară de protecție diferită și o grilă mărită în dimensiuni au fost concepute pentru a adăuga agresivitate. Roţi cu jante de 20 de inci sunt incluse în echipamentul de bază.
  • Interiorul modelelor QX50 și QX55 este același, cu excepția faptului că acest SUV coupe a fost detașat prin noi combinații contrastante de materiale de finisare. Pe bord avem un panou de instrumente parţial digital şi două monitoare tactile pe consola centrală. Apropo, noul QX55 este primul model Infiniti cu suport wireless pentru interfaţa Apple CarPlay.
  • Bancheta din spate a păstrat posibilitatea de a fi reglată longitudinal într-un interval de 150 mm, dar portbagajul este mai mic: 762 vs 895 de litri cât are QX50 (conform standardului american SAE, atunci când volumul este măsurat până la acoperiș) și maxim 1.532 vs 1.699 de litri cu bancheta spate rabatată.
  • Singura diferență la capitolul tehnic este o setare mai sportivă a suspensiei. Sub capotă a primit acelaşi motor VC Turbo de 2.0 litri, cu compresie variabilă și injecție combinată, care în mod implicit produce 272 CP și 380 Nm.
  • Maşinile în echipări de bază au un mecanism de direcție convențional cu un amplificator electric, iar pentru cele mai scumpe există un sistem Direct Adaptive Steering prin care comenzile volanului către roţi sunt transferate prin cabluri, fără conexiune mecanică! Raportul de transmisie și sensibilitatea volanului variază în funcție de modul ales și de viteza de mișcare.
  • Printre opțiuni este şi sistemul ProPilot Assist, un sistem de pilotare semi automatizată pe autostrăzi, care include cruise control adaptiv şi alte funcţii pentru ca şoferul să-şi poată lua temporar mâinile de pe volan.

Prima piață pentru Infiniti QX55 este de așteptat să fie America de Nord. Acolo vânzările vor începe din primăvara anului 2021. În alte părți ale lumii modelul va apărea mai târziu.

Specificaţii tehnice complete:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://youtu.be/pgx2ZEeiYJY

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/