(foto) MINI a anunţat lansarea proiectului Recharged

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacă Alec Issigonis ar putea desena din nou clasicul Mini astăzi, emblematica mașină compactă ar avea cu siguranţă un motor electric. La urma urmei, originalul lansat în 1959 a fost creat în timpul unei crize a petrolului și bazat pe ideea de a economisi combustibil și de a transporta patru ocupanți și bagajele lor într-o amprentă cât mai mică de consum-emisii. 

Până în prezent, MINI rămâne legat de principiile designerului Issigonis prin utilizarea creativă a spațiului și distracția la volan. Proiectul MINI Recharged este o oportunitate de a spune în continuare povestea clasicului Mini în secolul XXI, într-un mod durabil.

Conversia Mini-urilor clasice la o unitate electrică combină valorile tradiționale cu tehnologia orientată spre viitor. Ideea a luat naștere chiar înainte ca producătorul britanic premium să ofere o mașină complet electrică sub forma lui MINI Cooper SE.

Sub forma unui one-off, un Mini Electric clasic a fost construit în 2018 și prezentat la Salonul Auto de la New York. Reacțiile au fost atât de pozitive încât o echipă dedicată de la MINI Plant Oxford s-a pus pe treabă și a dezvoltat planul de a pune la dispoziție o ofertă corespunzătoare clienților care dețin un Mini clasic.

Pentru a experimenta manevrabilitatea tradițională a karturilor cu o transmisie fără emisii, motorul original pe benzină al lui Mini clasic este înlocuit cu o propulsie electrică modernă. Numai modificări reversibile sunt aduse substanței vehiculului în timpul conversiei ca parte a programului MINI Recharged. 

Manipularea atentă a patrimoniului istoric este o parte importantă a conceptului. Acest lucru face posibilă restabilirea ulterioară a modelului Mini clasic la starea inițială. În timpul conversiei, motorul original al fiecărui vehicul este marcat și stocat astfel încât să poată fi reutilizat în cazul unei viitoare modernizări a modelului Mini clasic!

Proiectul MINI Recharged înseamnă că durata de viață a unui vehicul poate fi prelungită într-un mod durabil. Un Mini clasic poate primi acum o nouă viață, însoțindu-și proprietarul în viitor, păstrând în același timp moștenirea mult iubită. 

Noua inimă propusă este un motor electric modern care generează o putere continuă de până la 90 kW (122 CP). Cu aceasta clasicul electrificat poate accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ nouă secunde. Energia este furnizată de o baterie de înaltă tensiune, care poate fi încărcată cu până la 6.6 kW și permite o autonomie estimată de aproximativ 160 de kilometri. 

În plus, fiecare Mini clasic electrificat de la MINI Recharged primește un grup de instrumente central caracteristic, familiar încă din primele zile ale clasicului, care afișează acum temperatura de rulare, treapta de viteză selectată, autonomia și viteza.

Cei care vor opta pentru programul MINI Recharged vor avea de câştigat o experiență de condus cu totul nouă; o transmisie silențioasă, cu accelerație instantanee și capacitatea de a intra în zonele de conducere electrice sau cu emisii scăzute ale multor orașe mari, inaccesibile pentru vehiculele cu un motor cu combustie. 

De exemplu, clasicul electric Mini poate circula pe Oxford Street sau Piccadilly Circus din Londra și poate face din nou parte din peisajul urban, fără ca șoferul să fie nevoit să plătească în prealabil o taxă de mediu (taxă de congestionare). În plus, conversia clasică electrică nu necesită o nouă înregistrare!

MINI Recharged se încadrează perfect în strategia viitoare a mărcii, care include și aspectul economiei circulare. Pentru acest proiect, nu sunt produse vehicule noi, ci sunt create din mașini existente, mult iubite. Permite unui Mini clasic să înceapă o a doua viață, mai durabilă. Astăzi, unul din cinci modele noi MINI are o unitate de propulsie electrificată, iar acum proiectul MINI Recharged va permite ca dragostea pentru vehiculele clasice ale mărcii să devină o experiență care îmbină trecutul și viitorul.

Upcycling-ul personalizat al modelului Mini clasic se realizează exclusiv în Regatul Unit. Fiecare vehicul convertit primește un număr individual, ceea ce îl face unic. Cât costă transformarea nu s-a anunţat pentru moment.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/