Calendarul sezonului de Formula 1 din 2021, dezvăluit! Număr record de curse

Formula 1 a dezvăluit calendarul pentru sezonul viitor – Marele Circ va cuprinde un număr record de 22 de Grand Prix-uri. A ieşit din program Marele Premiu al Germaniei, dar rămâne cel al Italiei, despre care organizatorii spun că un nou contract este în curs de finalizare.

Sunt două mari noutăţi în calendarul pentru 2020. Vietnam va deveni cea de-a 34 ţară care va găzdui o etapă de Formula 1, iar Olanda revine în circuit după o pauză de 34 de ani.

“2020 este anul aniversării de 70 de ani şi sărbătorim acest lucru cu o premieră – un calendar cu 22 de curse,” a anunţat preşedintele Chase Carey.

Sezonul va începe ca de obicei cu Marele Premiu al Australiei pe 15 martie şi se va închide la Abu Dhabi pe circuitul Yas Marina pe 29 noiembrie. Formula 1 va ajunge la Hanoi, capitala Vietnamului pe 5 aprilie, în a treia rundă, în timp ce circuitul de la Zandvoort, unul din istoria competiţiei, va fi redeschis pe 3 mai spre bucuria fanilor lui Max Verstappen.

Va urma Grand Prix-ul Spaniei care a prelungit înţelegerea pentru încă un sezon şi apoi dubla Canada – Azerbaidjan. Marele Premiu al Canadei va coincide în 2020 cu cursa de 24 de ore de la Le Mans! Pe perioada verii, Formula 1 se va muta în Europa.

Au rămas în calendar curse de tradiţie precum Grand Prix-ul Marii Britanii, al Australiei şi cel al Italiei, unde se vor sărbători 90 de ani de la inaugurarea circuitului de la Monza.

Cmentariile sunt închise