Surse: Modelele pe care le va lansa Toyota şi Lexus până în anul 2024

Colegii de la Motor1 au aflat nişte informaţii interesante cu privire la premierele importante pe care le-ar pregăti Toyota şi Lexus până tocmai în anul 2024. Un insider le-a trimis o fotografie dintr-o prezentare internă, dovedind că știe despre ce vorbește, dar din motive evidente aceasta nu a fost ataşată alături de aceste detalii.

Aşadar, lista de modele care se pregătesc pentru debut cuprinde:

  • A doua generație GT86/BRZ – confirmată de Toyota și Subaru ca o maşină sport cu totul nouă, programată să apară în iulie 2021 şi să intre în vânzare ca model din gama anului 2022. Atât despre acest model, deşi neoficial mai există informaţii că va avea tracţiune spate, un motor turbo cu aproximativ 250 de CP şi un interior îmbunătățit cu materiale mai bune.
  • Toyota Camry facelift se pregăteşte pentru debut mai târziu în acest an 2020, iar noua generaţie îi va fi arătată în 2023.
  • Fratele mai mare Toyota Avalon va primi un facelift în 2021.
  • În septembrie 2021 va demara producţia variantei Toyota Corolla Cross. Modelul cu gardă la sol sporită va fi produs la uzina din Alabama pe care în prezent Toyota cu Mazda o construiesc în comun.
  • Denumirea Venza se întoarce sub forma unui crossover de dimensiuni medii! Ar fi programat pentru debut în ultimul semestru din acest an.
  • Actuala generaţie Toyota RAV4 va beneficia de un facelift deja în 2021 pentru a fi introdus pe piaţă ca model din gama anului 2022.
  • Modelele 4Runner şi Sequoia se vor alege cu o nouă generaţie în 2022, deşi compania încă s-ar gândi dacă să-l mai producă pe primul în America de Nord sau nu. SUV-ul Sequoia se va baza foarte mult pe modelul Tundra.
  • În ceea ce privește iconicul Land Cruiser de nouă generaţie, modelul în specificaţie americană va fi vândut local doar cu cinci locuri în calitate de “off-roader mai serios”, fără a se pune accentul pe lux. Acesta va fi oferit la un preț semnificativ mai mic, dar data lansării sale nu este cunoscută până în acest moment.
  • Că tot am menţionat anterior de Tundra, aflaţi că debutul i-ar fi programat pentru decembrie 2021 şi acest model va introduce noua platformă TNGA-F. Versiunea de top va fi dotată cu un motor twin-turbo V6 hybrid.
  • Noua generaţie a pickup-ului Tacoma ar fi setată să apară în 2023 ca model pregătit pentru gama anului 2024.
  • Modelele Hilux şi Fortuner urmează foarte curând să primească un facelift, iar noile lor generaţii vor fi lansate la fel în 2023.
  • Toyota şi Lexus caută să renunțe la motorul V8 pe maşinile care costă sub 90.000 de dolari și va introduce un nou V8 twin-turbo în 2022 pe Lexus LC-F.
  • Pentru 2021 ar fi programate prezentările modelelor Lexus LS şi ES facelift, în timp de GS va pleca la pensie.
  • Noua generaţie Lexus IS va sosi în cursul anului calendaristic 2021.
  • Noul Lexus UX se va alege la fel cu un facelift în timpul anului 2021.
  • La sfârşit de 2021 va fi prezentat noul Lexus NX! Va fi făcut pe baza platformei TNGA-K şi va pune la dispoziţie cinci unităţi de propulsie diferite, inclusiv o motorizare plug-in hybrid cu motor pe benzină de 2.5 litri la bază, care va oferi şi o autonomie de circa 60 km (probabil cea de pe Toyota RAV4 PHEV). Noul NX va mai surprinde printr-un nou sistem multimedia cu un ecran tactil de 14 inci, ca parte a unui cockpit digital unic. Printre altele va mai avea sistem de navigaţie bazat pe cloud, sistem de parcare automată cu control printr-o aplicaţie mobilă, jante de 20 de inci pe maşina în echipare F-Sport, etc.
  • Noua generaţie Lexus RX vine în anul 2022 la fel pe baza platformei TNGA-K.
  • Actualul Lexus GX se va produce până în 2022, o nouă generaţie fiind în pregătire şi programată pentru debut în 2023.
  • Noul Lexus LX este descris că va reprezenta o “diferenţă semnificativă” faţă de ceea ce este în prezent. Va deveni mult mai luxos şi cu totul diferit, inclusiv cu o motorizare twin-turbo V6 hybrid sub capotă şi un turbo diesel pe pieţe din afara SUA. Următorul LX va fi lansat cândva în 2022 şi va fi o maşină care va încerca să concureze cu acelaşi Bentley Bentayga (ori va fi în acelaşi format din punct de vedere al dimensiunilor), decât să fie un simplu Toyota Land Cruiser mai premium.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/un-top-manager-toyota-spune-ca-masinile-electrice-nu-sunt-cel-mai-bun-mod-de-a-lupta-cu-schimbarile-climatice/

https://autoblog.md/video-toyota-anunta-un-nou-suv-compact-pentru-piata-europeana-mai-mic-decat-c-hr-iata-cum-ar-putea-arata/

https://autoblog.md/toyota-a-semnat-un-contract-cu-firma-care-livreaza-baterii-pentru-tesla-considerate-a-fi-cele-mai-bune-din-industrie/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/