Toyota și Subaru își întăresc parteneriatul! Vor dezvolta împreună mașini electrice și viitoarea generație GT86/BRZ

Toyota și Subaru vor dezvolta împreună a doua generație a coupe-ului sportiv cu tracțiune spate GT-86/BRZ și vor colabora pe dezvoltarea altor proiecte. Anunțul a fost făcut după ce cele două companii au ajuns la un acord de colaborare care mai prresupune și creșterea numărului de acțiuni pe care le deține Toyota în cadrul Subaru de 17 la 20%.

În același timp și Subaru va ajunge să dețină acțiuni în cadrul companiei Toyota, însă nu se menționează ce cotă parte exact. Cel mai probabil vorbim de maxim 1-2%, o cifră suficientă pentru a cimenta parteneriatul celor două companii.

Ce își propun să dezvolte împreună Toyota și Subaru?

Pe lângă viitoarea generație Toyota GT-86/Subaru BRZ, cele două companii au ales să colaboreze pe partea de dezvoltare a sistemelor de tracțiune integrală, domeniu în care Subaru are o vastă experiență și ba chiar a reușit să se impună în numeroase curse de raliuri prin intermediul mașinilor sale AWD.

În schimb Toyota va oferi pe și mai multe modele din gama Subaru sistemul său hybrid. În prezent acesta este disponibil doar pe modelul Subaru Crosstrek Hybrid.

Nu în ultimul rând, cele două mărci vor dezvolta o platformă electrică ce va permite lansarea unui crossover full electric în gama celor doi producători.

De ce producătorii încheie tot mai des astfel de parteneriate?

Nu mai este ceva neobișnuit ca constructorii de automobile să-și unească forțele în dezvoltarea unor tehnologii. În ultimii ani, mai mulți constructori și-au unit forțele pentru a dezvolta platforme comune sau chiar sisteme electrice de propulsie.

Spre exemplu, de curând Volkswagen și Ford au anunțat o investiție comună de câteva miliarde de euro cu scopul de a dezvolta sisteme electrice de propulsie și viitoare tehnologii ce vor permite condusul autonom.

Acordul la care a ajuns Toyota cu Subaru crește și mai mult numărul parteneriatelor pe care le are cel mai mare producător de automobile din lume cu alți constructori japonezi. În ultimii ani Toyota a anunțat parteneriate similare cu Mazda și Yamaha.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/