(foto) Premieră europeană: Noul Toyota RAV4 PHEV – autonomie electrică de peste 65 km şi 0-100 în doar 6.2 secunde

De la lansarea sa ca un SUV de agrement, în 1994, RAV4 a evoluat constant pentru a satisface nevoile și preferințele în schimbare ale clienților, cu calitate, stil, performanță și versatilitate care i-au asigurat poziția de unul dintre cele mai vândute vehicule din lume.

Bazându-se pe succesul lui RAV4 ca pionier al propulsiei hibride în rândul SUV-urilor, Toyota este gata acum să extindă avantajele tehnologiei odată cu introducerea noului RAV4 Plug-in Hybrid în specificaţie europeană, anterior prezentat în SUA, în calitate de un nou vehicul de top al liniei mărcii de maşini hibride, care promite să fie nu numai mai puternic, ci și mai eficient în materie de emisii şi consum de combustibil decât oricare altul din segment.

Această primă versiune plug-in hybrid a lui RAV4 se bazează pe mai mult de 20 de ani de leadership a Toyota în această tehnologie de propulsie. Modelul va sta în vârful familiei RAV4 din a cincea generație, un model care și-a reafirmat statutul istoric ca unul dintre cele mai populare SUV-uri din Europa, cu peste 130.000 de comenzi procesate de la momentul lansării de la începutul lui 2019, dintre care peste 115.000 vor circula în Europa de Vest în versiune RAV4 Hybrid.

Noul RAV4 Plug-in Hybrid va oferi clienților o soluție optimă pentru ambele lumi. Dispune de cea mai recentă tehnologie hibridă a Toyota, care livrează o putere mai mare și o dinamică de conducere mai bună, și are, de asemenea, o capacitate de conducere doar pe bază de energie electrică, fără griji cu privire la autonomie sau necesitatea opririi pentru a reîncărca bateria de la bord.

Având experiența de a dezvolta două generații ale modelului său Prius Plug-in Hybrid, Toyota este bine echipată pentru a produce un nou sistem de propulsie eficient pentru RAV4. Cu o putere totală a sistemului, de 306 CP, are potențialul de a asigura accelerația de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 6.2 secunde*, depășind oricare dintre rivalii săi alimentați convențional. Mai mult, este, de asemenea, în curs de a furniza cel mai bun nivel de emisii de CO2 și de consum: datele preliminare în ciclu WLTP indică o cantitate de emisii de doar 29 g de CO2/km*. Toyota spune că nici un actual SUV plug-in hybrid AWD din segmentul D nu este comparabil la acest capitol. (*date preliminare, urmează a fi omologate final).

Noul RAV4 Plug-in Hybrid este construit pe baza platformei GA-K a Toyota, cu avantaje dinamice suplimentare obținute prin localizarea bateriei hibride sub podea, între punţi. De asemenea, este echipat standard cu sistemul de tracțiune integrală electrică inteligent AWD-i de la Toyota.

Pentru ca SUV-ul să ofere o creștere semnificativă a puterii în comparație cu standardul RAV4 Hybrid, a dezvoltat inclusiv o nouă baterie litiu-ion de mare capacitate (dar încă necunoscută) și a adăugat un boost convertor îmbunătățit la unitatea de control a puterii sistemului hibrid. Motorul pe benzină Hybrid Dynamic Force de 2.5 litri este ca şi cel de sub capota lui RAV4 Hybrid, dar cu îmbunătățiri pentru a satisface cerințele de performanță ale sistemului PHEV. Rezultatul nu este doar o accelerare rapidă de pe loc, ci şi o autonomie mai mare în modul electric, cu un consum de carburant și emisii de evacuare nule.

Cu patru moduri de conducere disponibile, șoferul poate trece uşor de la modul hybrid la cel EV pur. Acest nou mod EV îi permite maşinii să acopere o distanţă de peste 65 km (în dependenţă de nivelul de încărcare a bateriei și condițiile de conducere), mai mult decât orice SUV plug-in hybrid concurent și dincolo de media de 50 km a distanței zilnice parcurse la nivel european. Mai mult, viteze de până la 135 km/h pot fi atinse fără nicio intervenție a motorului cu ardere internă, chiar și în deplină accelerație.

Dimensiunile compacte ale bateriei litiu-ion de la bord i-au permis să fie instalate în întregime sub podeaua vehiculului. Cu o intruziune minimă în spațiul de încărcare din portbagaj, capacitatea de încărcare îi este de 520 litri. Locația bateriei cât mai aproape de sol contribuie la realizarea unui centru de greutate redus, îmbunătățind stabilitatea și confortul la rulare.

În analiza fiecărui detaliu care poate contribui la performanța globală eficientă a lui RAV4 Plug-in Hybrid, Toyota a adoptat sistemul de aer condiționat cu pompă de căldură pe care l-a introdus ca premieră mondială în actuala, a doua generație Prius Plug-in Hybrid, adaptându-l pentru a fi folosit în mod special în noul SUV cu un circuit de apă caldă – la fel ca în RAV4 Hybrid. În plus, bateria este răcită de agentul frigorific al sistemului de climatizare.

Acest sistem este mult mai eficient decât încălzirea oferită de motor sau de încălzitoarele electrice de putere mare care absorb căldura din aerul din afara vehiculului pentru a încălzi cabina.

Detaliile elegante pentru exterior și interior demonstrează un aspect mai rafinat şi mai sportiv pentru SUV-ul de dimensiuni medii. Versiunea PHEV se va deosebi vizual de altele în primul rând printr-o nouă grilă de radiator sub forma unei plase cu romburi, extensii ale cadrului și faruri întunecate pe interior, împreună cu un nou finisaj metalic pe partea inferioară a barei de protecție faţă, care accentuează lățimea și rezistența poziției vehiculului.

Noile modele de jante de 18 și 19 inci combină finisaje luminoase contrastante polişate cu nuanţe gri sau negre. În partea din spate a maşinii există la fel o garnitură cu finisaj metalic sub lunetă şi parbriz, care face referire la cea din faţă, în timp ce bara de protecţie include un pseudo difuzor de culoare neagră.

În cabină, accentul se pune pe noile modele de tapițerie cu un aspect sportiv, cu mai multe secţiuni separate orizontal prin cusături contrastante de culoare roşie. Scaunele cu piele matlasată de culoare neagră vor fi, de asemenea, disponibile cu un detaliu marcant sub forma unei panglici verticale de culoare roșie. Iar consola centrală are un ecran tactil multimedia de 9 inci – cel mai mare din orice model RAV4 – pentru un control clar și ușor al funcțiilor de divertisment, informații și conectivitate ale mașinii.

Specificațiile echipamentelor reflectă statutul de flagship al lui RAV4 Plug-in Hybrid. În funcție de nivelul de echipare, caracteristicile și opțiunile vor include jante din aliaj de 19 inci, scaune față și spate încălzite, o priză la 230 V în cabină, un finisaj exterior de vopsea bi-ton, hayon acţionat electric şi cu senzor mâini libere, acoperiș panoramic, head-up display, sistem audio cu ecran de 9 inci și cel mai recent pachet multimedia Toyota cu integrarea interfeţelor Apple CarPlay și Android Auto.

Noul Toyota RAV4 Plug-in Hybrid va fi introdus în a doua jumătate a anului 2020, datele de vânzare urmând a fi stabilite în funcție de țară/piață.

Vezi şi:

(video) Cum funcţionează Hybrid Synergy Drive – renumitul sistem hibrid de pe modelele Toyota

(video) Test Drive: Noua generație Toyota RAV4 Hybrid

https://autoblog.md/video-test-drive-noua-toyota-corolla-hybrid-sedan/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/