in ,

Top cele mai scumpe branduri auto din lume. Ferrari, Porsche şi VW au crescut cel mai mult în valoare

Compania Interbrand a realizat şi în acest an un top 100 al celor mai valoroase branduri de pe planetă. Din listă continuă să facă parte 15 companii din domeniul Automotive, iar marca Tesla nu mai este prezentă din 2018.

Spre curiozitatea multora, un producător de motociclete a ajuns să coste mai mult decât firma care face doar maşini electrice.

FOTO: autocarpro.in

Cea mai scumpă marcă de automobile rămâne a fi Toyota, deja pentru a 16-a oară consecutiv, deşi Mercedes-Benz se apropie tot mai mult pe an ce trece. Brandul japonez se află pe locul 7 în acest clasament general şi s-a scumpit timp de un an cu 5%. La fel cu 5% a devenit mai valoros şi Mercedes-Benz.

Interesant mai este de aflat că, potrivit calculelor experţilor, dacă un miliardar ar intenţiona să cumpere Ferrari, acesta va trebui să achite în schimb minim 6,458 miliarde de dolari. Valoarea mărcii italiene (+12% faţă de 2018) a urcat cu tocmai 11 poziţii în clasamentul general, comparativ cu situaţia din 2017, şi se află pe locul 11 în clasamentul format doar din producători de autovehicule.

În top trei companii auto care au devenit mai valoroase în ultimul an se numără Porsche şi VW, care costă acum câte 11,652 şi 12,921 de miliarde de dolari.

Singurele mărci care s-au devalorizat comparativ cu starea lor din 2018 sunt Nissan, KIA, Land Rover şi Harley-Davidson.

Cap de listă în rating-ul Best Global Brands 2019 rămâne a fi compania Apple, evaluată la peste 234 de miliarde de dolari. Aceasta este urmată de Google şi Amazon, ultima înregistrând creşteri masive practic în fiecare an.

Apropo despre Toyota: deşi este mai ieftină decât Samsung, este mai scumpă decât reţeaua McDonald’s.

Vezi clasamentul integral al celor mai scumpe 100 de branduri din 2019:

Iti place articolul?