Hărțile meteo confirmă ninsorile abundente. Se vor înregistra depuneri de până la 30 de centimetri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Avertizările meteo emise Cod Galben și Cod Portocaliu intră în vigoare în această seară târzie, începând cu ora 22:00 și vor fi valabile timp de 24 de ore, perioadă în care recomandăm automobiliștilor pur și simplu să stea acasă dacă nu au nevoie stringentă de a se deplasa. Astfel pot fi evitate diverse neplăceri, iar intervențiile drumarilor ori salvatorilor vor fi mai reduse, dar și ușurate.

Iar celor care vor face totuși deplasări le amintim că este recomandată, dacă nu obligatorie, păstrarea distanței și a vitezei corespunzătoare condițiilor!

Potrivit meteorologilor, un ciclon aduce la moment un singur val de precipitații puternice care va trece din sud-vest spre nord-est, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, combinate cu intensificări ale vântului. Astfel fiind spuse se așteaptă și depuneri de zăpadă.

Hărțile meteo internaționale confirmă precipitațiile, iar în sudul țării se vor înregistra mai devreme decât ora stabilită. Depuneri însă se vor forma din dimineața zilei de duminică, predominant în zona de centru și sud a țării, iar în raionul Ștefan Vodă vor fi nămeți de până la 30 de centimetri estimativ.

Precipitațiile se vor încheia spre ziua de luni, iar temperaturile care vor fi și pozitive pe timp de zi, săptămâna viitoare, vor topi zăpada.

Un alt val de precipitații se așteaptă săptămâna viitoare la nord, inclusiv cu ploaie înghețată, însă așteptăm confirmările din partea SHS.

Cmentariile sunt închise