Potențialul Volvo XC20 şi posibila denumire pentru succesorul lui XC90! Noi detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Seria 20 revine în atenţia publică după ce pentru prima dată s-a menţionat despre aceasta în 2017 de către un top manager Volvo. Conform noilor informații, Volvo Cars dezvoltă un nou crossover electric pentru a concura cu acelaşi Mercedes-Benz EQA.

În modelul, care ar putea fi numit XC20 sau C20, compania suedeză are mari speranțe pentru că va contribui la creșterea până la 50% a ponderii vehiculelor electrice în vânzările totale ale Volvo până în 2025.

Render preliminar

Autocar scrie din surse proprii de informaţii că modelul în cauză va fi primul Volvo construit pe noua platformă “open source” SEA, introdusă odată cu noul Zeekr 001. De asemenea, va primi baterii cu o capacitate de 86 sau 100 kWh, în timp ce autonomia maximă se va putea ridica până la 700 km.

Amintim că arhitectura modulară SEA a fost dezvoltată în comun de Volvo Cars și Geely. Zeekr este un sub brand electric al Geely.

În ceea ce privește aspectul, potenţialul Volvo XC20 sau C20 va avea un design inspirat din al SUV-ului care vine în 2022 drept succesor al actualului XC90.

Crossoverul electric compact de la Volvo va ajunge pe piață în 2022. În 2023, va apărea un model de dimensiuni similare de la Polestar.

Volvo produce acum modelele electrice C40 Recharge și XC40 Recharge, ambele fiind construite pe platforma modulară CMA.


În acelaşi timp, în spaţiul online a apărut informaţia că succesorul lui XC90 ar putea fi numit Embla, după prima femeie creată de zei, conform mitologiei scandinave. CEO-ul Hakan Samuelsson a confirmat pentru Automotive News planurile Volvo de a-și schimba principiul numirii produselor. El nu a numit cuvântul în sine, dar a confirmat că începe cu o vocală.

Analiștii de la The Drive au examinat bazele de date internaționale de brevete de mărci comerciale și au descoperit că singurul cuvânt pe care Volvo l-a înregistrat ca marcă comercială în ultimii patru ani cu o vocală a fost Embla. 

Colegii din Australia consideră semnificația sa ca o dovadă indirectă a utilizării viitoare a cuvântului ca nume de model: numele primei femei din mitologia scandinavă este destul de potrivit pentru desemnarea primei mașini electrice Volvo special concepute, care ar trebui să deschidă o nouă eră în istoria companiei.

Aşteptăm 2022 să ne convingem de asta!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/