(video) Noi imagini cu Volvo Concept Recharge. Materialele durabile sunt la ordinea zilei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Etichetat ca un manifest pentru viitorul Volvo Cars, conceptul pur electric Recharge face mult mai mult decât să prezinte viitorul limbaj de design al companiei și strategia sa de produs.

Prin conceptul Recharge, Volvo Cars demonstrează pașii pe care îi va face în toate domeniile dezvoltării mașinilor pur electrice pentru a reduce amprenta de carbon a mașinilor sale și a companiei în sine. 

Producătorul auto scandinav intenționează să vândă doar mașini complet electrice până în 2030 și își propune să fie o afacere neutră și circulară din punct de vedere climatic până în 2040.

Folosind materiale durabile în interiorul mașinii, echipând-o cu anvelope din materiale reciclate și regenerabile, îmbunătățind aerodinamica și prin alte măsuri, Volvo Cars poate face pași uriași pentru a-și reduce impactul carbonului prin intermediul mașinii în sine.

Atunci când combină acești pași cu utilizarea energiei curate de-a lungul lanțului de aprovizionare decarbonizat, a procesului de fabricație și a fazei de utilizare a mașinii, Volvo Cars consideră că poate reduce impactul CO2 al ciclului de viață al unei mașini cu 80% față de un Volvo XC60 din 2018, fără a pierde calități premium inerente pentru care mașinile Volvo au devenit cunoscute.

Acest lucru ar însemna că Concept Recharge ar avea un impact global de CO2 pe durata ciclului de viață de sub 10 tone, atunci când este încărcat cu 100% energie regenerabilă.

„Pe măsură ce intrăm în era mașinii electrice, cât de departe puteți conduce cu o încărcare completă va fi un aspect cheie. Cea mai ușoară ieşire din situaţie pare adăugarea mai multor baterii sau de capacitate mai mare, dar nu este același lucru cu adăugarea unui rezervor de combustibil mai mare astăzi – bateriile adaugă greutate și cresc amprenta de carbon. În schimb, trebuie să creștem eficiența generală pentru a crește autonomia. Cu Concept Recharge, explorăm tensiunea dintre nevoia de eficiență și dorința de a avea același spațiu, confort și experiență de condus ca în SUV-urile de astăzi.”

Owen Ready, șeful departamentului de design strategic și de brand la Volvo Cars

Volvo Cars este în frunte când vine vorba de lucrul cu materiale durabile și naturale în mașinile sale, iar Concept Recharge este o altă dovadă a angajamentului său de a continua această ambiție. Designul interior este bogat în materiale durabile, atât naturale, cât şi reciclate.

Lâna suedeză din surse responsabile este transformată într-o pânză complet naturală respirabilă, fără aditivi. Acest material cald și moale este folosit în spătarul scaunului și partea superioară a panoului de instrumente. Între timp, podeaua și panourile inferioare ale uşilor sunt acoperite de un covor bogat din lână în proporţie de 100%.

Pernele scaunului și suprafețele tactile de pe ușă sunt realizate dintr-un material responsabil cu mediul înconjurător, care conține fibre Tencel din celuloză. Această țesătură are o rezistență înaltă și este moale ca pielea. Prin utilizarea fibrelor Tencel, care au fost produse printr-un proces foarte eficient din punct de vedere al apei și al energiei, designerii Volvo pot reduce utilizarea materialelor plastice dedicate părților componente interioare.

Spătarele scaunelor și tetierele, precum și o parte a volanului, folosesc un nou material creat de Volvo Cars numit Nordico. Este un material moale, realizat din ingrediente bio și reciclate, care provin din pădurile durabile din Suedia și Finlanda, oferind o amprentă de CO2 cu 74% mai mică decât pielea.

În altă parte în interior, inclusiv în zonele inferioare de depozitare, spatele tetierei și suportul pentru picioare, Concept Recharge folosește un compozit de in, dezvoltat de Volvo Cars în colaborare cu furnizori. Folosește fibre din planta de in, care sunt amestecate cu compozite pentru a oferi o estetică puternică și ușoară, dar atractivă și naturală.

La exterior, barele de protecție și pragurile laterale sunt, de asemenea, compuse din compozit de in. Folosirea unui compozit de in atât în ​​interior cât și la exterior în acest mod are ca rezultat o reducere semnificativă a materialelor plastice utilizate.

„Cu Concept Recharge, am creat un spațiu de familie confortabil și funcțional. Cabina oferă forme sofisticate prin utilizarea materialelor naturale și armonizarea texturilor și tonurilor, reflectând eleganța atemporală a designului scandinav premium.”

Lisa Reeves, designer-şef resposabil de interior

Odată ce motorul cu ardere internă a făcut loc unuia electric, anvelopele joacă un rol și mai important. Nu numai că sunt esențiale pentru siguranță, dar contribuie în mare măsură la autonomie. Aceasta înseamnă că anvelopele pentru mașinile electrice trebuie să fie întotdeauna în vârful dezvoltării tehnologice!

Prin urmare, Concept Recharge prezintă anvelope speciale fabricate de Pirelli, care nu conțin ulei mineral și sunt produse în proporție de 94% din materiale fără fosile, inclusiv materiale reciclate și regenerabile, cum ar fi cauciucul natural, bio-silice, celofibră și bio-rășină. Toate acestea reflectă abordarea circulară împărtășită de Volvo Cars și Pirelli, cu accent pe reducerea consumului de resurse și a impactului asupra mediului.

Dincolo de materialele sale durabile, motorul electric și anvelopele speciale, Concept Recharge îmbunătățește, de asemenea, credibilitatea ecologică a SUV-urilor prin eficiență și aerodinamică. Cu el, Volvo Cars imaginează viitorul aerodinamicii pentru că încorporează caracteristici inovatoare, cum ar fi detaliile de design exterior care netejesc fluxul de aer, un nou design al jantelor, un acoperiș inferior și un spate mai vertical.

Ca atare, acesta ia forma clasică de SUV și face mai eficientă trecerea aerului pentru a crește autonomia, oferind în același timp incredibilele oportunități de spațiu care vin în mod natural cu o mașină electrică și a sa podea plată.

„În timp ce consumatorii continuă să stimuleze cererea pentru beneficiile SUV-urilor, suntem hotărâți să producem mașini care să ofere toată siguranța și confortul pe care îl caută, precum și să le reducem impactul asupra mediului.”

Owen Ready

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/