(video) Volvo Cars îşi anunţă intenţia de a face maşini electrice cu o autonomie reală de 1000 km

În procesul rapid de transformare spre a deveni o companie complet electrică, Volvo Cars aduce dezvoltarea și producția tehnologiei bateriilor mai aproape de casă și își propune să își adapteze viitoarele baterii la nevoile clienților săi: o autonomie mai mare și timpi de încărcare reduşi.

Producătorul va face acest lucru prin modernizarea tehnologiei bateriilor litiu-ion la viitoarea sa, a doua generație de mașini electrice, începând cu primul SUV al companiei care se face pe o bază tehnologică complet nouă, exclusiv electrică.

Planurile anunţate în domeniu:

  • Până la mijlocul deceniului, odată cu introducerea celei de-a treia generații de mașini electrice, Volvo Cars intenționează să mărească autonomia și să integreze bateria în podeaua mașinii, utilizând structura celulei pentru rigiditatea generală a vehiculului și sporirea eficienței.
  • Pe termen scurt, Volvo Cars intenționează să colaboreze cu cea mai importantă companie suedeză producătoare de baterii – Northvolt – pentru a crește și mai mult densitatea energiei din celulele sale de baterii cu până la 50% comparativ cu ceea ce este pe piață astăzi.
  • Mai târziu, în acest deceniu, Volvo Cars urmărește, de asemenea, să depășească reperul de 1000 Wh/l al densității energetice, pentru a atinge 1.000 km de autonomie reală!
  • Se așteaptă ca timpul de încărcare actual să fie redus cu circa 50% până la jumătatea deceniului, datorită tehnologiei mai bune a bateriei și modernizărilor continue ale software-ului și tehnologiei de încărcare rapidă.

“Vrem să creștem în mod constant beneficiile pentru clienți ale conducerii unei mașini Volvo pur electrice. Prin simplificarea designului și integrării celulelor noastre de baterii, putem reduce greutatea și maximiza spațiul, astfel încât vor deveni considerabil mai bune capacitățile bateriei, autonomia şi timpii de încărcare”, a declarat Henrik Green, director tehnologic.

  • Pe măsură ce Volvo Cars se îndreaptă spre a deveni o companie complet electrică, importanța durabilității crește în paralel. În timp ce compania va crește energia bateriei din mașinile sale în următorul deceniu, va lucra și la reducerea continuă a impactului carbonului.
  • Celulele de baterii, din colaborarea planificată a Volvo Cars cu Northvolt, se propun a fi produse folosindu-se 100% energie regenerabilă, în timp ce se va lucra cu alți furnizori de baterii pentru a face același lucru până în 2025.
  • Volvo Cars are o strategie clară pentru a reduce în continuare impactul de carbon al bateriilor, utilizând mai bine materialul valoros conținut în acestea. Ori de câte ori este posibil, intenționează să refacă sau să reutilizeze bateriile și investighează, de asemenea, potențiale aplicații de viață secundară, cum ar fi stocarea energiei.
  • Acolo unde este posibil, bateriile care au ajuns la sfârșitul duratei lor de viață vor fi reciclate la întreprinderi autorizate, care sunt capabile să ofere reciclarea în circuit închis a materialelor critice pentru utilizare în bateriile viitoare. Parteneriatul planificat al Volvo Car Group cu Northvolt crește, de asemenea, posibilitatea de a utiliza operațiunile de reciclare stabilite.
  • Volvo Cars va continua să se concentreze și pe aprovizionarea responsabilă a bateriilor, inclusiv printr-o utilizare mai largă a tehnologiei blockchain. Lucrând mai strâns cu partenerii și furnizorii săi, Volvo Cars își va consolida și mai mult aprovizionarea responsabilă.
  • O noutate care va fi introdusă pe succesorul modelului XC90 este numită încărcarea bidirecțională, care va permite clienților să descarce surplusul de energie electrică din bateria mașinii în rețeaua electrică, folosind-o drept power bank! Acest lucru înseamnă că posesorii de electromobile Volvo pot furniza energie în reţea, pentru a-şi alimenta locuinţa de exemplu, atunci când prețurile și emisiile de CO2 legate de producția de energie electrică sunt la un apogeu al zilei, în timp ce își încarcă mașina atunci când emisiile scad.

Foaia de parcurs pentru electrificarea Volvo Cars se concentrează ferm pe integrarea pe verticală, implicând designul intern, dezvoltarea și producția de baterii, motoare electrice și software relevant în colaborare cu parteneri strategici. Scopul este de a realiza cât mai multe sinergii și eficiențe posibil pe întregul lanț de aprovizionare cu baterii.

La începutul acestei luni, Volvo Car Group a anunțat o colaborare planificată cu Northvolt pentru a dezvolta și produce baterii durabile. Acestea vor fi adaptate pentru a alimenta următoarea generație de mașini electrice pure Volvo și Polestar și pentru a asigura o viitoare aprovizionare cu baterii durabile necesare pentru a sprijini creșterea.

Colaborarea cu Northvolt este cheia ambiției Volvo Cars de a deveni lider în segmentul de mașini electrice premium și de a vinde numai vehicule electrice pure până în 2030. De asemenea, reprezintă un pas important în extinderea capacităților sale interne pentru producție, precum și dezvoltare, împreună cu parteneriatele cu liderii tehnologici.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/