Produs în Germania, înmatriculat în Bulgaria, la un pas de a fi ascuns în Moldova. Călătoria i s-a sfârșit în vama Sculeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un Mercedes-Benz CLK, fabricat în 2003 (dar cu cel puțin o grilă de radiator de la modelul facelift), care figura în bazele de date ca fiind furat. Acesta urma să ajungă în Republica Moldova.

Cazul a avut loc către miezul nopții zilei de 8 noiembrie 2023. În PTF s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz Mercedes-Benz înmatriculat în România și o semiremorcă înmatriculată în țara noastră. Pe platformă se afla autoturismul înmatriculat în Bulgaria.  

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autovehiculului aflat pe platformă, s-au efectuat verificări și s-a descoperit că acesta figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile Bulgaria în martie 2023. Cel mai probabil a putut părăsi Bulgaria înainte de introducerea alertei, acesta și fiind motivul pentru care nu a întâmpinat probleme la frontiera bulgară.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, autoturismul în valoare de 10.000 de lei românești fiind reţinut pentru continuarea cercetărilor. În context, am mai putut afla din sursă oficială că șoferului i s-ar fi promis doar 100 de euro în cazul în care ar fi trecut Prutul cu succes.

Codul Penal român descrie această infracțiune de tăinuire în felul următor: primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia. Penalizarea poate constitui 1-5 ani de închisoare sau amendă.

Cmentariile sunt închise