(foto) Premieră: Noul Leading Ideal L9 – hibrid cu 1200 km autonomie şi 12 camere video

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Beijing este în proces de pregătire şi îşi va deschide uşile în mod tradițional în luna aprilie. Până atunci mai mulţi producători auto, atât din China, cât şi din afara acesteia, îşi prezintă parţial sau pe deplin noutăţile pe care vizitatorii le vor putea vedea pe viu acolo, stârnindu-le din timp interesul pentru ele.

Compania Leading Ideal se va număra printre participanţi şi arată lumii (abia) cel de-al doilea model din portofoliu – L9!

Amintim că Leading Ideal (cunoscută şi sub denumirile Li Auto Inc. sau Li Xiang) a fost fondată în 2015 de către mogulul media multimilionar Li Xiang. Din 2019 şi până în prezent produce în continuare un singur model – un SUV hibrid numit One care costă minimum 53.000 de dolari SUA. Şi dacă în 2020 s-a vândut în 33.000 de exemplare, atunci în 2021 a devenit mai popular – peste 90.000!

Caracteristici cheie:

  • Este creat pe baza modelului One și împarte cu el platforma.
  • Noul L9 are un ampatament mărit cu 165 mm (până la 3.100 mm) și un design original cu o singură bandă de lumină atât pe întreaga lăţime frontală, cât şi cea posterioară. Practic toate panourile caroseriei au fost modificate, astfel încât nu numai lungimea (până la 5.200 mm) a crescut, ci și lățimea (1.998 mm) și înălțimea (1.800 mm) a mașinii. Jantele standard sunt de 21 inci!
  • Spre deosebire de One, L9 iese în evidenţă cu o cocoașă deasupra parbrizului. Aceasta integrează un LiDAR performant cu 128 de fascicule laser.
    • Pe lângă acesta, maşina mai dispune de 12 senzori cu ultrasunete, radare de cinci milimetri și 12 camere (fiecare cu o rezoluție de 8 megapixeli).
    • În etapa inițială, sistemul va îndeplini același al doilea nivel de autonomie ca pe modelul One, dar cu capacitatea de a se face în timp un upgrade la al patrulea nivel!
    • Nivelul 4 de autonomie este înalt automatizat. În anumite circumstanțe (de exemplu, drumuri selectate, nu în orice vreme) vehiculul poate gestiona singur toate situațiile de trafic. În funcție de caz, nu mai este nevoie de șofer (ex. parcare automată cu valet, transfer de persoane).
  • Informațiile despre partea tehnică încă nu au fost dezvăluite complet, însă se ştie că este un SUV hibrid cu sistem tip serie, la fel ca pe modelul One. L9 însă, în locul unui benzinar turbo de 1.2 litri foloseşte unul de 1.5 litri cu patru cilindri. Acesta funcţionează în baza ciclului Miller şi are rolul exclusiv de generator de energie electrică, reîncărcând bateria. Energia din baterie este folosită de câteva electromotoare care se ocupă de punerea în mişcare a maşinii.
  • Autonomia pur electrică (cu energie doar dintr-o baterie plină) ajunge la 200 km, însă cea maximă combinată – 1.200 km. Pentru comparație, pentru Li One se declară 1.080 km după o actualizare suferită în 2021.
  • Interiorul este complet nou spre deosebire de cel din Li One și există soluții neobișnuite. De exemplu, nu există un panou de bord tradiţional în spatele volanului – în loc este un mic monitor integrat în volan! Pentru şi mai multe informaţii, afişate în dimensiuni mai mari, există un head-up display color.
  • Dacă modelul One are un bord cu trei monitoare înguste, atunci L9 are în dreapta şoferului două imense tactile OLED de 15.7 inci fiecare! Cel central este responsabil pentru controlul climei, navigație și alte setări, iar celălalt este dedicat pasagerului din faţa sa, exclusiv pentru sistemul media.
  • Mai este scos în evidenţă un sistem audio performant marca Dirac. Are 21 de difuzoare, dintre care patru sunt încorporate în spătarele scaunelor din primul și al doilea rând. Puterea totală este de 2.160 wați!
  • Cabina are în total trei rânduri de scaune. Toate cele șase scaune sunt tapițate cu piele Nappa, sunt reglabile electric și pot fi încălzite! Doar scaunele frontale mai pot avea ventilaţie şi masaj, însă pentru pasagerii din al doilea rând există suporturi retractabile pentru picioare.
  • Tot aceştia din urmă se mai pot bucura de: mese pliabile, un frigider în tunelul central frontal, un acoperiş panoramic și un alt monitor de 15.7 inci prins de tavan, cel puţin.

Mai multe detalii şi un preţ urmează să le aflăm pe parcurs, dar potrivit datelor preliminare, în China, modelul L9 va costa minimum 70-75 de mii de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/