(foto) Un Lexus RX, înmatriculat în Republica Moldova, reţinut la frontieră pentru că era căutat în Elveţia şi Italia

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Lexus, căutat de autoritățile din Italia și Elveția, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat!

Mai interesant este că acesta a putut anterior trece vama fără impedimente şi chiar a fost înmatriculat în Republica Moldova!

În ziua de 4 noiembrie, în jurul orei 23:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 40 de ani, care conducea maşina din imagini.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Italia, respectiv Elveția.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna februarie anul curent, din Polonia, în urma consultării unui site de vânzări auto. A plătit pentru el suma de 23.000 de euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare reală de 240.000 de lei româneşti (circa 50.000 de euro), a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise