(foto) Un Audi Q8 de peste 1.5 milioane de lei, furat din Franţa, urma să ajungă în Republica Moldova

Un nou caz care ne pune puţin pe gânduri. În ultima vreme, pe lângă faptul că se importă maşini avariate din occident, se înregistrează tot mai multe furate care se doresc a fi aduse anume în Republica Moldova, în unele situaţii, cei ce le transportă spunând autorităţilor de la vamă că o fac la comandă!

Cel relatat mai jos este doar unul dintre câteva înregistrate oficial, însă cine ştie câte automobile au putut deja trece cu succes de controalele de la frontieră şi acum cineva se plimbă cu ele bine merci prin ţară.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră, în jurul orei 7:00 din dimineaţa zilei de 8 octombrie curent, un automobil care fusese introdus în bazele de date ca fiind furat din Franța, chiar în urmă cu câteva ore.

Acesta s-a dovedit a fi un nou SUV marca Audi, de model Q8, produs în 2019 şi înmatriculat în Franţa. Îl conducea şi s-a prezentat cu el pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei un oarecare C.G., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 35 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, s-au efectuat verificări suplimentare şi s-a constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, în aceeaşi zi.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că proprietarul de drept este o firmă de leasing din Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că nu are dreptul să părăsească teritoriul U.E. cu maşina.  

Poliţiştii de frontieră de peste Prut efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 380.000 de lei (peste 1.5 milioane de lei sau 78.000 de euro), a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-politia-de-frontiera-anunta-despre-retinerea-unui-g-63-amg-de-ultima-generatie/
https://autoblog.md/foto-un-mercedes-benz-s-class-facelift-luat-de-la-un-moldovean-la-vama-leuseni-era-furat-din-polonia/
https://autoblog.md/foto-transport-la-cerere-pentru-100-de-dolari-cum-un-moldovean-a-fost-prins-incercand-sa-aduca-in-tara-un-audi-dat-in-cautare/

Cmentariile sunt închise