Actorul Ryan Reynolds a devenit unul dintre acționarii echipei Alpine de Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Otro Capital, RedBird Capital Partners şi Maximum Effort Investments, un grup de acţionari care au investit în echipe de fotbal şi NFL precum Dallas Cowboys, Toulouse FC şi Wrexham AFC (actorul Ryan Reynolds este coproprietar al Wrexham AFC), vor injecta 200 de milioane de euro în Alpine Racing, divizia care regrupează activităţile din cursele de Formula 1 ale grupului auto francez Renault, mizând pe planurile de creştere ale Renault în domeniul automobilelor sportive.

Proprietarul Dacia a precizat că investiția fondurilor reprezintă o cotă de 24% la Alpine Racing Ltd., ceea ce evaluează această societate cu sediul la Enstone, Marea Britanie, la 900 de milioane de dolari. În schimb, Alpine Racing SAS, entitatea care produce motoarele de F1 la Viry-Châtillon, Franţa, nu face parte din această tranzacție şi va rămâne 100% în proprietatea Renault.

„Formula 1 şi Alpine sunt active strategice pentru Renault Group. Acest parteneriat va accelera dezvoltarea Alpine F1 prin diversificarea surselor de venituri şi majorarea valorii mărcii.”

Luca de Meo, directorul general de la Renault Group

Separat, Alpine, marca sportivă a grupului Renault, a anunţat luni că vizează o marjă operaţională de 10% şi o cifră de afaceri de peste opt miliarde de euro în 2030, graţie extinderii gamei sale de modele care îi va permite să seducă clientela din SUA şi Asia! Da, Alpine își dorește să intre pe piața din SUA din 2027!

În condiţiile în care în prezent Alpine oferă un singur model, berlineta A110, la orizontul anului 2030 ar urma să ofere o veritabilă familie de şapte modele:

  • o citadină electrică A290, derivată din noul Renault 5 în 2024 (mașină din segmentul B bazată pe platforma lui Renault 5 și Renault 4 CMF-B EV);
  • un crossover compact electric GT în 2025 (pentru segmentul C);
  • o nouă generație de A110 în 2026, de asemenea electrică;
  • o decapotabilă derivată din A110;
  • un coupe sport cu patru locuri – numit A310;
  • două noi vehicule de talie mai mare (din segmentele D/E).

Toate aceste noi modele ar urma să permită Alpine să ajungă la o situaţie de echilibru financiar în 2026 şi să realizeze o cifră de afaceri de peste opt miliarde de euro în 2030.

Un apropo pe final: Compania își va dezvolta propria platformă modulară de înaltă performanță pentru viitoarele sale mașini sport 100% electrice – Alpine Performance Platform – renunţând la un memorandum semnat anterior cu Lotus pentru dezvoltarea succesorului electric al modelului A110.

Veniturile Alpine în 2022 au atins un record, în creștere cu 33% față de 2021. La aproape 7 ani de la introducere, A110 este încă cea mai vândută mașină sport din Franța și figurează printre primele cinci mașini sport din Europa. În 2022, cele trei ediții limitate (A110 GT J. Rédélé, A110 Tour de Corse 75 și A110 R Fernando Alonso) s-au epuizat în doar 30 de minute. Cartea totală de comenzi se întinde pentru şapte luni în prezent, iar vânzările sunt de așteptat să depășească 4.200 de unități în 2023.

Numărul total de puncte de vânzare a maşinilor mărcii s-a dublat în abia doi ani, ajungând la 140, la 31 decembrie 2022.

Cmentariile sunt închise