(video) Premieră: Noul Alpine A290_β are un loc central pentru şofer şi apare în format de serie în 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu doi ani, conducerea Grupului Renault a anunțat o gamă promițătoare de modele pentru marca Alpine, numită Dream Garage. Include trei vehicule electrice – un hot-hatch, un crossover și o mașină sport. Primul dintre aceste modele este aproape gata, fiind prezentat show car-ul Alpine A290_β, adică versiunea beta a viitorului hatchback electric agil.

Iniţial este necesar de menţionat că, pentru a extinde gama, Alpine a dat un nou sens sistemului tradițional de indexare pentru modelele sale. Prima cifră indică dimensiunea (2 este rezervat mașinilor din segmentul B), iar a doua și a treia indică scopul modelului. Numărul 10 va rămâne dedicat mașinilor sport cu drepturi depline (precum A110), iar 90 va fi utilizat pentru modelele universale (inclusiv viitorul crossover).

Dacă sunteţi la curent cu activitatea Renault, probabil v-aţi dat seama că Alpine A290 nu este un model independent, ci o versiune de performanţă a lui Renault 5, care şi el a fost prezentat sub formă de prototip. De aici și caroseria înaltă cu cinci uși, cu un design caracteristic. Dar pentru produsul Alpine designerii au pregătit o serie de caracteristici. De exemplu, proiectoarele suplimentare de pe “nas” ar trebui să devină echipament standard.

Alpine A290_β are jante de 20 inchi, un kit de caroserie aerodinamic suplimentar, un difuzor spate masiv și arcuri de roţi evazate. Pseudo prizele de aer din aripile posterioare sunt o imitație menită să amintească de cele ale legendarului Renault 5 Turbo din anii 80, cu motor montat central. Încă un mic detaliu interesant ar fi că pe aripa dreaptă frontală emblema Alpine este întoarsă în oglindă, astfel încât săgeata să fie îndreptată înainte.

Măsoară prototipul 4.05 metri în lungime, 1.85 metri în lățime și 1.48 metri în înălțime. Producătorul precizează că această versiune beta este în proporție de 85% în concordanță cu viitoarea mașină de producție. 

Similar cu Renault 5, la bază are platforma CMF-B EV, cu tracțiune față și suspensie spate independentă. Deşi Alpine A290_β are două motoare electrice pe puntea față, modelul de producţie va avea cel mai probabil unul singur. Nu se anunţă ce putere propune show car-ul, însă potrivit informaţiilor preliminare versiunea de serie va utiliza agregatul lui Megane E-TECH (220 CP).

Și, desigur, modelul de producţie va avea un interior complet diferit, deşi interesant este că în acest prototip a fost integrat un cockpit de curse cu trei locuri, cu un scaun pentru şofer montat central, un volan oval şi un head-up display în locul unui panou de bord tradiţional. Scaunele pasagerilor sunt situate pe lateral și împinse în spate.

Hatchback-ul de producție Alpine A290 va apărea abia în toamna lui 2024. Până atunci, Renault 5 de bază ar trebui să fie deja prezentat şi produs. Ambele modele vor fi construite la aceeași fabrică din orașul francez Douai.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/